tromaktiko: Απάντηση στο "Ο πόνος του χαμού..."

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Απάντηση στο "Ο πόνος του χαμού..."



Το συγκεκριμένο video δείχνει ξεκάθαρα το πόσο άθλια είναι η πόλη που ζούμε και πόσο αναίσθητοι οι άνθρωποι που την κατοικούν.

Ελπίζω ο κύριος-α που τράβηξε το video να μην αρκέστηκε μόνο στον ρόλο του θεατή αλλά να βοήθησε το άτυχο σκυλάκι ώστε να θαφτεί σωστά όπως του αξίζει σαν αθώα ψυχούλα.
Σταματήστε να είστε παρατηρητές πλέον και ας δράσετε.
Βλέπετε και σεις τι κλίμα φρικαλέο επικρατεί. Αυτοκίνητα να περνούν αδιάφορα, δρόμοι επικίνδυνοι για ζώα, υποδομές για ορθή διαβίωσή τους καμία.
Επιτέλους, ας ξυπνήσετε και ας καταλάβετε ότι δεν είστε μόνοι σας στον τόπο αυτό.
Σίγουρα το περιβάλλον της πόλης δεν είναι για ζώα αλλά γιατί να μην είχαμε μία πόλη πρότυπο που να μπορούσαν να συνυπάρξουν αρμονικά;
Γιατί τόση αδιαφορία; Ψυχή έχει και αυτό.
Μόνο το να παρατάτε τα σκυλιά ράτσας στο μπαλκόνι σας, για να ενοχλείτε τον συνάνθρωπό σας, ξέρετε; Αυτά φυσικά και δεν φταίνε, εσείς που τα εξαθλιώνετε φταίτε. Μόνο τότε το παίζετε φιλόζωοι; Σκατά φιλόζωοι, επιδειξιμανείς και άρρωστοι είστε.
Βοηθήστε τα αδέσποτα, προφυλάξτε τα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Μόνο αν ήταν το δικό σας παιδί στην θέση του άτυχου σκυλιού θα σας ένοιαζε; Σταματήστε να είστε γαϊδούρια.
Εγώ προσωπικά ήμουν εκείνος που εκνευριζόμουν αφάνταστα όταν αδέσποτο ερχόταν τα βράδια και δημιουργούσε τέτοια φασαρία με τα, παρατημένα σε αυλές και μπαλκόνια, σκυλιά γειτόνων.
Εγώ όμως ήμουν αυτός που, όταν κάποιος από αυτούς τους αληταράδες και δήθεν «φιλόζωους» ιδιοκτήτες έριξε στο αδέσποτο φόλα λες και έφταιγε εκείνο, το έθαψε μετά πόνου και δακρύων σε αλάνα που ευτυχώς είχε ξεμείνει στην άναρχη αυτή πόλη. Ποιος άλλος θα το έκανε;
Γι αυτό ξυπνήστε και βάλτε λίγο συναίσθημα στην ζωή σας, υπάρχουν και άλλοι που θέλουν να συμβιώσουν αρμονικά είτε λέγεται αυτός ο άλλος άνθρωπος, σκύλος, γάτα κλπ.
Προστατέψτε τα ζώα, προστατέψτε την φύση μας.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!