tromaktiko: Ο Μίχας αγανάκτησε, τι άλλο θα δούμε!

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ο Μίχας αγανάκτησε, τι άλλο θα δούμε!



Αυτό εδώ κύριε Μίχα, που το ανέβασες στο σάιτ που εργάζεσαι και που έχει καταντήσει χειρότερο από το δελτίο της Τρέμη και στο οποίο...
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_5068.html ) σου είχα απαντήσει και εκεί, είναι κάτι που θα έπρεπε να κάνει όσους σε ξέρουν σα δημοσιογράφο εδώ και χρόνια, να σ'αρχίσουν επιεικώς στα γιαούρτια.

Ολα αυτα τα χρονια εγω εργαζομουν στη χαμηλομισθη εργασια μου κυριε και αποδεχομουν τις σημαντικες κρατησεις που μου γινονταν επι 30 χρονια,γιατι ονειρευομουν ενα αξιοπρεπες εφαπαξ για τις αναγκες του παιδιου μου.Ειχα υπογραψει ενα κοινωνικο συμβολαιο με το ελληνικο Δημοσιο,το οποιο τηρησα μονομερως καταθετοντας μεχρι την τελευται στιγμη την ψυχη μου και τις γνωσεις μου στη δουλεια μου.Τωρα ειμαι συνταξιουχος με μια συνταξη που ελαβα μετα απο 8 μηνες νηστειας και η οποια αποτελειται μονο απο το βασικο,πολυ χαμηλο,ποσον.Μου εφαγαν τα επικουρικα,ετοιμαζονται να μου φανε και το εφαπαξ.Ολα δικα μου χρηματα,στα οποια,αφελως,ειχα στηριξει το μελλον του παιδιου μου.Δεν εχω αλλα εισοδηματα.Πως λοιπον να μην ειμαι εγω καθε μερα στο Συνταγμα?Πως να μην νιωθω διαρκως διογκουμενη μεσα μου την πικρια και την οργη?Μονο καποια ισχυρα,ακομα,στοιχεια πολιτισμου με συγκρατουν...Αν δεν επισπευθει ομως,η αποδοση ευθυνων στο πολιτικο προσωπικο της χωρας και η καθαρση του Δημοσιου χωρου απ ολους οσοι εκλεψαν και διευκολυνθηκαν η τους επετραπη να κλεψουν Δημοσιο χρημα,κανεις δεν μπορει να εγγυηθει για τιποτα.Γνωριζουμε πολυ καλα οτι χασαμε ανεπιστρεπτι τα χρηματα μας,την ποιοτητα της ζωης μας και τα ονειρα μας για το μελλον των παιδιων μας.Δεν εχουμε αυταπατες και δεν περιμενουμε τιποτα.Απαιτουμε Δικαιοσυνη.Τωρα.Χθες.

Που ησουν ΕΣΥ δημοσιογραφε οταν εγραφες παντα με επιλεκτικη μνημη???
Τι εγραψες για το μεγαλο φαγοποτι των ολυμπιακων αγωνων,για τα C4I για τα υποβρυχια,για το ξεπουλημα των ναυπηγειων της ολυμπιακης,του ΟΤΕ,για την βουλευτικη ασυλια και τους 16βουλευτικους μισθους και μεχρι αυριο μπορω να γραφω εεεεε?
Πες πρωτα γι΄αυτα και μετα ελα να με κρινεις που ειμαι αγανακτησμενος γιατι δεν τους ψηφησα ποτε(τα μεγαλα κομματα)δεν εκλεψα ποτε δεν φιλησα κατουρημενες ποδιες και δεν λαδωσα ποτε για τιποτα.

Αναγνώστης

------------------

Με δυο μεροκαματιάρηδες γονείς αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ.
- Ο πατέρας μου δεν πήρε ποτέ τη σύνταξη κι η μάνα μου ακόμα περιμένει να βγει η δική της κουτσουρεμένη
- Κατηγορείς τους απεργούς που διεκδίκησαν εργασιακά/κοινωνικά δικαιώματα;
- Ο Ανδρέας (κι ο Μητσοτάκης, ο Σημίτης, ο Καραμανλής κλπ) ποτέ δε ρώτησαν κανένα μας για τις ενέργειές τους. Πάντα εκ των υστέρων τα μαθαίναμε.
- Για τη διαφθορά και τη διαφάνεια θα συμφωνήσω, μετά τη γέννα όταν ο μαιευτήρας στο δημόσιο μαιευτήριο είπε στον άντρα μου «Βάλε κάτι παραπάνω» εκείνος δεν του ζήτησε απόδειξη.
- Πάρα πολλές καταγγελίες έχουν γίνει επ' αυτού αλλά οι κυβερνήσεις μια ζωή υποκύπτουν- αν ξέρεις το γιατί πες το μας κι εμάς.
- Sorry, ούτε γι' αυτό μας ρώτησαν - τι να πω;
- Πάρα πολλές καταγγελίες έχουν γίνει και επ' αυτού αλλά οι κυβερνήσεις (όλες) απλά χειροτέρευαν την κατάσταση με κάθε αλλαγή κυβέρνησης (έχεις ακούσει για τον πεινασμένο λύκο έναντι του χορτάτου;)
- Εγώ πάντως στο δημόσιο έχω μόνο έναν ξάδελφο δάσκαλο στην Πάτρα - μετράει;
- Ε, τώρα να τα βάλουμε και με τη Μαφία, δε γίνεται!
- Σίγουρα, γι' αυτό έφταιγε ο απλός πολίτης που απασχολούσε πολλές υπηρεσίες μαζεύοντας δεκάδες άχρηστα χαρτιά για μία μόνο δική του υπόθεση - τι θράσος!
- Επαναλαμβάνεσαι, νομίζω.
- Ε, πώς να πληρώσουν τόσους φίλους, συγγενείς, κουμπάρους και συμπεθέρια;
- Άσε, φίλε, ξέρεις καλά ότι η ΕΕ έχει βάλει το χεράκι της για να μας βγάλει άχρηστους, ξεκινώντας από τον πρωτογενή τομέα. Βασικά, για εργάτες μας προορίζουν και γκαρσόνια -σσσς, μην το πεις παραέξω!
- Θες να σχολιάσουμε και την αλητεία του παρακράτους τώρα. Δημοσιογράφος είσαι, δε σε συμφέρει!
- Άκου, φίλε, οι εργαζόμενοι αυτά τα όπλα έχουν απέναντι στην αυθαιρεσία των κυβερνήσεων, είτε σ' αρέσει είτε όχι.
- - - Νομίζεις ότι αυτά φτάνουν ποτέ στα αυτιά του μέσου Έλληνα;
- - Πολλές φορές έχουμε διαμαρτυρηθεί για την Παιδεία, αλλά οι πειραματισμοί των διαφόρων τυχάρπαστων υπουργών δυστυχώς δεν έχουν τέλος.
- Μη σκας τώρα που θα καταργηθεί τύποις το άσυλο θα λυθεί αυτομάτως το πρόβλημα.
- Κι αν διαμαρτυρηθώ γι' αυτό τι θα γίνει; Έτσι κι αλλιώς, όποιος έχει λίγο μυαλό σ' αυτή τη χώρα σηκώνεται και φεύγει και πάει αλλού να το εξαργυρώσει.
- Τα νούμερα φίλε μου μαγειρεύονται και φτιάχνονται και μάλιστα κατά παραγγελία.

Δεν ξέρω αν τα κάλυψα όλα, όπως και να' χει όμως, σημασία έχει ότι ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΦΕΡΩ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ.
Για λέγε τώρα κι ΕΣΥ που έχεις τόση ευχέρεια με την πένα, που ήσουνα;;;

 Αναγνώστης

------------------

Το κειμενο σας έχει σίγουρα πολλές αλήθειες ...... Αλλά για να δούμε και τις άλλες .....

1) Πόσες ρεμούλες απεκάλυψαν τα λαμόγια του συναφιού σας και πόσες απέκρυψαν

2) Πόσοι πολιτικοί καλύφθησαν με τις πλάτες των δημοσιοκάφρων ;

3) Πόσες φορές βγήκατε να βροντοφωνάξετε απο το βήμα που έχετε κύριε Μίχα όλα αυτά που τώρα μας λέτε ....

Είμαι 31 χρονών απόφοιτος πληροφορικής πανεπιστημίου. Ο πατέρας μου πήρε σύνταξη στα 65 η μάνα μου είναι 60 με σοβαρή αναπηρία και σύνταξη δεν της έχει βγεί ... και μάλλον δεν θα προλάβει να την δεί (20 χρόνια συνολικής ασφάλισης στο ΤΕΒΕ και στο ΙΚΑ) , ο αδερφός μου έδωσε στον ΑΣΕΠ είναι στους διοριστέους εδώ και 2 χρόνια και βλέπει συνεχώς ονόματα να μπαίνουν από το παράθυρο .... και η αδερφή μου έχει μισθό 700 ευρώ

Ποιος είστε εσείς που ΝΟΜΙΖΕΤΕ οτι έχετε το δικαίωμα να μου καταλογίσετε όλα τα παραπάνω ... σε μένα και στην οικογένεια μου ... Μάλλον κρίνετε τους αγανακτισμένους με βάση την δική σας οικογένεια ... οπότε όντως δεν έχετε λόγο να κατεβείτε στο Σύνταγμα ... και για να είμαι ειλικρινής μακάρι να μην σας δούμε ποτέ .... Εγώ πάντως και πολλοί άλλοι που είναι στην θέση μου θα κατεβαίνουμε ... και το επόμενο κτίριο μάλλον θα είναι της ΕΣΗΕΑ....... και οι επόμενοι προπηλακισμοί μάλλον θα είναι στους δημοσιογράφους ....

Κατακρίνετε το πλήθος γιατί έχετε νιώσει την οργή και καταλαβαίνετε ότι εσείς οι δημοσιογράφοι είστε ο επόμενος στόχος .

Αναγνώστης

------------------

Που ήταν οι αγανακτισμένοι και δεν τους έβλεπες;;;
Σας έχω απαντήσει και αλλού κύριε Μίχα, απαντώω και εδώ όμως που διαβάζει περισσότερος κόσμος.
Δεν τους έβλεπες.
Γιατί είχες κλειστά τα μάτια σου, γι' αυτό.

Επίσης οι "δικοί σου" αγανακτισμένοι είναι έτσι γιατί ζεις προφανώς σε καμιά Εκάλη ή σε καμιά Γλυφάδα. Οι δικοί μου είναι φτωχοί, αβόλευτοι, άνεργοι, ή/και ασυμβίβαστοι κι αδιάφθοροι.

Αλλά εγώ πάλι μένω στη Νίκαια και μάλλον δεν μετράω για σένα. Όσα νεοφιλελεύθερα φληναφήματα και να αραδιάσεις, ελάχιστους αντιδραστικούς πείθεις περί τεμπελχανά και βολεμένου Έλληνα που δεν δικαιούται διά να ομιλεί.

Αλλά ακόμη κι αν κάποιοι είναι έστω και εν' μέρει όπως τους περιγράφεις ανάμεσα στους "αγανακτισμένους", πρέπει να καταλάβετε πως δε θα περάσει η άνευ όρων παράδοση του πλούτου της Ελλάδας στα αφεντικά σας και του Ελληνικού λαού στην ανέχεια και την υποτέλεια.

Εν τω μεταξύ περιγράφεις όλα τα κακά και τις στρεβλώσεις που έφεραν τα δυο δεξιά κόμματα που κυβερνούν, την πολιτική των οποίων και υποστηρίζεις. Κοίτα μια τον καθρέφτη σου και θα καταλάβεις ποιος φταίει για τα δεινά της Ελλάδας και για την αγανάκτηση των Ελλήνων. Και μετά άντε να εξηγήσεις στον εαυτό σου γιατί μαζί με την Ελλάδα καταρρέουν τα λοιπά θαύματα του νεοφιλελευθερισμού όπως η Ιρλανδία. Έχουν κι εκεί τους καταστροφικούς για την χλωρίδα, την πανίδα, τον άνθρωπο και (φτου κακά) για την κερδοφορία κουκουέδες ή μήπως φταίνε οι κακοί ΔΥ, οι συντεχνίες και ο Ιρλανδικός ΣΥΡΙΖΑ; Εσύ ήσουν εκεί και έτρωγες...εμείς είμαστε νέοι, ήμασταν μαθητες τότε και τώρα είμαστε αγανακτισμένοι!!!
Σαν εργαλείο του συστήματος που είσαι σε τρώει που υπαρχει τετοι προτογνωρο μαζικο κίνημα...
Μαζι με τους πολιτικούς στα ελικόπτερα θα είστε και εσείς.....

Αναγνώστης

------------------

Tακη Τακη Τακη.. Τοση οργη ειναι αληθεια οτι ειναι αξιοθαυμαστη!!
Τακη μου ομως η Ντορα σου που σημερα βγιανει σαν να εκανε ενα μπανακι στην Κολυμβηθρα του Σιλωαμ,γιατι δεν αγανακτουσε τοτε?
Γιατι Τακη μου οταν εκλεινε την Βουλη ο Καραμανλης και παραγραφοντουσαν σκανδαλα εσυ(αντε και η Ντορα) δεν αγανακτουσατε?
Οταν πιανανε τους συνυπουργους της με offshore γιατι δεν αγανακτουσατε Τακη μου?
Οταν ο Αλαφουζος δηλωνει ευθαρσως οτι εδωσε λεφτα στον μπαμπα της Ντορας,εσυ Τακη δεν αγανακτεεις εστω και λιγο?
Οταν η Siemens δωροδοκει ολα τα τεκνα Μητσοτακη,εσυ Τακη γιατι δεν μιλαγες?
Οταν η ΝΔ ανεβαζε το χρεος (σε απολυτους αριθμους) σε μια περιοδο ευμαρειας(να μην πω φουσκας και δεν σου αρεσει),την περιοδο 2004-2009,εσυ Τακη υποπτευομαι οτι δεν κοιμοσουν τα βραδυα απο τον θυμο ε?
Οταν το ιδιο διαστημα το εμπορικο ισοζυγιο πηγαινε απο χαλια σε χειροτερα χαλια,εσυ Τακη μου ξαγρυπνουσες πινοντας και καπνιζοντας απο αγωνια ε?
Οταν καποιοι Τακη μου εβγαλαν πολλα λεφτα στην 10ετια και τωρα τα εχουν σε σπιτια καταθεσεις και θυριδες στο εξωτερικο,εσυ Τακη χτυπας καθε μερα για την καταστροφη που τους ετυχε να πρεπει να βγαζουν καθε τοσο τα λεφτα εξω ε?
Κοινως Τακη,σε αυτο το φαγοποτι οπως το παρουσιαζεις αλλοι εφαγαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και αλλοι ξεροκοματα και κανα απομεναρι..Τακη πρεπει να πληρωσουμε και τον λογαρασμο αντιστοιχα ομως ε?
Ευρωπαικα πραγματα "Τι εφαγες-Αυτο πληρωνεις"
Κατα τα αλλα ..Δ-εν Ν-ομιζω Τ-ακη!!!

Εγω θα σου πω που ημουν. Ξυπνουσα 6 η ωρα το πρωι να παω στη σχολη μου, οπου ηταν γεματη απο καλοζωισμενους καθηγητες ετων 60 και τις γκομενες τους, χωρις αμαξι 2 ωρες για τα εργα που γινοταν για Ολυμπιακους και μετα γυριζα και δουλευα μεχρι τη μια για 3 ευρω την ωρα. 4 χρονια πτυχιο, μετα δουλευα πρωι σε ΙΕΚ και βραδυ σχολη για μεταπτυχιακο. Για δουλεια σε σχολη ουτε λογος τα περνανε η γκομενες. Οσο για τη συμπεριφορα των ανωτερων, απο βρισιδι μεχρι απόλυση.. Πηρα καιιι εγω των οματιων μου και εφυγα. Ποσοι τετοιοι ειμαστε; Πολλοι. Αρα ισως να ειμαστε μπροστα σε εναν ιδιοτυπο εμφυλιο; Γιατι εγω δεν τα εφαγα και οσοι τα φαγανε ειναι απεναντι μου και κανεις δεν με πειθει οτι για τον Παγκαλο αξιζει να παει ο μισθος του 18χρονου 500 ευρω. Ας αναλαβει ο καθενας τις εθυνες του.

Αναγνώστης

 ------------------

Εκεί ήμουν. Εσύ που ήσουν κύριε δημοσιογράφε? Ποια θέση είχες πάρει? Γιατί τους κάλυπτες? Γιατί ενω τα γνώριζες όλα αυτά τα στοιχεία δεν έβγαινες στο κανάλι σου να τα πεις στον κόσμο που δε τα γνώριζε? Γιατί οταν είχες πολιτικούς για συνεντευξεις απεφευγες να τους κάνεις ερωτήσεις με νόημα παρα μόνο τους άφηνες να λένε τα δικά τους?

Δεν είδες ποτέ να διαμαρτύρεται κάποιος για αυτά γιατί είχες κλείσει τα μάτια σου κύριε. 
Αναγνώστης

------------------

Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα αυτά που γράφεις αλλά θα σου πω ένα! Δυστυχώς ο κόσμος ακόμη πίστευε στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Κρυβόταν πίσω από ένα κουτί και δεν αντιδρούσε σε τίποτα. Και για να είμαι κ απόλυτα σωστή κοίταζε την βόλεψή του. Έτσι είναι ο Έλληνας και ας μην το παραδεχόμασται.

Μην κατακρίνεις όμως μία προσπάθεια που έστω και πολύ αργά δημιουργήθηκε. Αν έδωσες τον αγώνα σου τόσσα χρόνια κι εγώ καθόμουνα στο σπιτάκι μου συγχώρεσέ με. Τώρα ξύπνησα έστω και αργά και προσπαθώ να σε βοηθήσω για να ζήσουμε ανθρώπινα.

Ας μην γίνουμε για άλλη μια φορά εμείς αυτοί που τσακώνονται μεταξύ τους. Λίγα εσύ περισσότερα εγώ δεν έχει σημασία ποια. Σε λίγο καιρό και οι δύο θα είμαστε στο δρόμο.

Αναγνώστης

------------------

"Πού ημουν";
Κοίτα, ξεκίνησα να πάω στο Συνταγμα. Στο μετρό θυμήθηκα πως το 2003 είχα πάρει ένα σορτσάκι χωρίς απόδειξη. τα ζύγισα λίγο τα πράγματα. Κατάλαβα τη βαριά ευθύνη μου για την κατάσταση του τόπου. Οπότε γύρισα πίσω και είδα ενα DVD για την πτώση της Ισλανδίας που καλά της έκανε το σοφό σου σύστημα.
Σοβαρά τώρα.
σιγα μην εχουν ολοι οι αγανακτισμενοι καγιεν και επαυλεις....χαλαρωστε λιγο!!αυτοι που εχουν τα καγιεν,τις βιλες,τους μισθους του δημοσιου,αυτοι που εχουν φαει χρηματα απο το δημοσιο,αυτοι που φοροδιαφευγουν δεν κατεβαινουν στις πλατειες.....αυτοι που κατεβαινουν ειναι οι ανεργοι,η αυτοι που περιμενουν να απολυθουν,αυτοι που τον χειμωνα δεν θα εχουν για πετρελαιο,αυτοι που εχουν κοψει και τα ψωνια στο σουπερ μαρκετ ακομα.αυτοι στους οποιους αναφερεστε δεν ειναι καθολου αγανακτισμενοι,ειναι μια χαρα!!!!εχουν στειλει τα λεφτα τους στο εξωτερικο και ολα οκ.δεν τα φαγαμε μαζι!!!!!!!!!!μονοι τους τα φαγανε οι παγκαλοι....και οι ομοιοι τους!!!να τους χαιρεστε τους φιλους σας....προσπαθητε να ενοχοποιησετε τον κοσμο που δια μαρτυρετε ντροπη σας

Κακώς βέβαια σας απαντώ γιατί ακόμη και ένας αυτιστικός να διαβάσει τα άρθρα ΟΛΩΝ των συντελεστών του ¨μαγαζιού" στο οποίο εργάζεστε,κατά τον τελευταίο μήνα, θα θυμηθεί εκείνη τη ρήση "Η πιο καλή αμυνα είναι να κάνεις το λαό να νιώσει ενοχές..."
Μόνο που δεν περνάει Τάκη.
Αυτά είναι πλέον για κάτι 65ρηδες σαν τον πατέρα μου που βλέπουν ακόμα Μέγκα και νομίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι αντίπαλοι!!!!

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!