tromaktiko: Περί αξιοπιστίας προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Περί αξιοπιστίας προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ



Διάβασα κάποιες αναρτήσεις περί απολύσεων, και περί αξιοπιστίας προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ και θέλω να πω και την δική μου άποψη.
Δεν ξέρω με ποιον τρόπο και ποια κριτήρια είναι δίκαιο να γίνουν οι απολύσεις.
Ο ΑΣΕΠ έχει διορίσει και έχει κάνει τέρατα. Γνωρίζω προσωπικά περίπτωση μιας συμβασιουχου καθαρίστριας σε Δήμο, που της έδωσαν ψευδή βεβαίωση ότι ήταν διοικητικός υπάλληλος. Γίνεται ΑΣΕΠ και είναι πρώτη. Πήρε με τα προσωρινά αποτελέσματα τη θέση και μέχρι να βγουν οι ενστάσεις έκατσε εκεί κανα δυο χρονάκια. Ξανακάνει ο ίδιος Δήμος προκήρυξη και βγαίνει πάλι πρώτη( αφού είχε και τα δυο κερατιάτικα χρονάκια ως προϋπηρεσία με προσαύξηση).
Το αποτέλεσμα σήμερα είναι να έχει γίνει μόνιμη, και επειδή αναγκάστηκα να συνεργαστώ μαζί της, είναι από τους δημόσιους υπαλλήλους που από τις 8 ώρες δουλεύουν τις 3.
Επίσης να αναφέρω τα παιδιά του ΚΕΠ. Στην επαρχία που μένω, όταν έγιναν τα ΚΕΠ ειδικά σε μικρούς δήμους, όλοι οι δήμαρχοι προώθησαν ανίψια και ξαδέρφια. Μετά με ειδική προκήρυξη έγιναν όλοι αυτοί μόνιμοι. Να πω την αλήθεια όμως όσες φορές πήγα με εξυπηρέτησαν και με το παραπάνω.
Καταλήγω λοιπόν ότι δεν πρέπει μόνο να εξεταστεί αν είναι διορισμένοι μέσω ΑΣΕΠ αλλά ας το καταπιούμε το πως μπήκαν εκεί και να βρεθεί ένας δίκαιος τρόπος αξιολόγησης. Κατι που κατα τη γνώμη μου είναι σχεδόν αδύνατο.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!