tromaktiko: Παραιτείται κορυφαίος σύμβουλος του Ομπάμα

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Παραιτείται κορυφαίος σύμβουλος του Ομπάμα



Δεν είναι ο πρώτος και σίγουρα δεν θα είναι ο τελευταίος, αλλά η απόφαση του Όστεν Γκούλσμπι να αποχωρήσει από το... κυβερνητικό σχήμα του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έπιασε απροετοίμαστη την κυβέρνηση με τα αμερικανικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για επικοινωνιακή ήττα του Λευκού Οίκου.

Ο Γκούλσμπι είναι γνωστός οικονομολόγος και αποτέλεσε το "πρόσωπο" του Λευκού Οίκου προς τα ΜΜΕ σε θέματα οικονομίας που τόσο πολύ έντονα επηρέασαν την αμερικανική κοινωνία τον τελευταίο χρόνο. Υπήρξε μέλος του πολύ στενού κύκλου συνεργατών του Ομπάμα από την αρχή της θητείας του τελευταίου στην προεδρία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ ο Γκούλσμπι αποφάσισε να επιστρέψει στην πανεπιστημιακή του καριέρα και στα καθήκοντά του στο Πανεπιστήμιου του Σικάγο. Είναι αξιοσημείωτο ότι αντικατέστησε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην θέση του επικεφαλής της τριμελούς κορυφαίας επιτροπής των Οικονομικών στις ΗΠΑ την Κριστίνα Ρόμερ, η οποία τότε επίσης είχε ανακοινώσει ότι ο λόγος παραίτησής της ήταν γιατί ήθελε να επιστρέψει στη διδασκαλία στο πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!