tromaktiko: Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ



Έχουμε κάνει αίτηση από τον Νοέμβριο για να ενταχθούμε στο κοινωνικό τιμολόγιο (σαν τρίτεκνοι) της ΔΕΗ και μας εγκρίθηκε κανονικά.
Ο πρώτος λογαριασμός ήταν έναντι οπότε δεν φαινόταν κάποια έκπτωση και μας είπαν ότι στον εκκαθαριστικό θα υπάρχει. Και να που ήρθε ο εκκαθαριστικός, αλλά ούτε εκεί υπάρχει. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τα κεντρικά της Θεσσαλονίκης στην Αγ.Δημητρίου μια ευγενέστατη κυρία μου εξήγησε ότι η έκπτωση του κοινωνικού τιμολογίου δίνεται μόνο σε όσους καταναλώνουν κάτω από 1600Kwh την τετραμηνία.
Και ως του θαύματος ο λογαριασμός μου έχει 1599Kwh. Οπότε ρωτάω γιατί δεν παίρνω έκπτωση;
Και η μαγική απάντηση είναι ότι ο λογαριασμός που εκδόθηκε αφορά 119 μέρες κατανάλωσης και άρα αν χρεωνόμουν για 120 θα είχα υπερβεί τις 1600Kwh οπότε δεν το δικαιούμαι.
Αλλά να μην ανησυχώ γιατί την επόμενη φορά μπορεί να το πάρω, μου είπε η ευγενέστατη κυρία.
Δεν θυμάμαι αν μου έπεσε το τηλέφωνο ή την διαβολόστειλα.
Βέβαια η ΔΕΗ εφαρμόζει μια χρέωση σε όλους για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ΥΚΩ) που όπως φαίνεται στον λογαριασμό μου χρεώνει 18,18€, το οποίο εξηγεί στην πίσω σελίδα ότι είναι εισφορά για παροχή ειδικού τιμολογίου σε πολύτεκνους-τρίτεκνους.
Δηλαδή και με χρέωσε με 18,18 € και δεν πήρα και έκπτωση(η οποία μάλλον θα ήταν ισόποση).
Άρα η κοινωνική πολιτική είναι μεγάλος παπάς αφού χρεώνει σε ΟΛΟΥΣ το ειδικό τέλος και το δίνει επιλεκτικά και με πολλούς περιορισμούς σε λίγους. Στην ουσία την κοινωνική πολιτική δεν την κάνει η ΔΕΗ αλλά ο κόσμος.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!