tromaktiko: Περί "ανθελλήνων βασιλοφρόνων"

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Περί "ανθελλήνων βασιλοφρόνων"



Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα, φίλε που έγραψες για το βασιλικό θεσμό...
στο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_6784.html#more
Ξέχασες να μας πεις ότι τα Επτάνησα προσαρτήθηκαν στην Ελλάδα ως "δώρο" το 1864 της Μεγάλης Βρετανίας για τη στέψη ως βασιλέα της Ελλάδας του Γεωργίου του Α', δευτερότοκου πρίγκιπα της Δανίας, της δυναστείας Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg (Γλύξμπουργκ).
Λοιπόν χωρίς τον βασιλέα δεν είχες τα Επτάνησα. Το καταλάβαμε;
Ας μην ξεχνάς επίσης ότι (επειδή αναφέρεις ότι στους πολέμους η βασιλική οικογένεια "την έκανε") Ο στρατός, με αρχιστράτηγο τον διάδοχο Κωνσταντίνο, προήλασε προς τη Μακεδονία, επιτυγχάνοντας αλλεπάλληλες νίκες και στις 26 Οκτωβρίου 1912 κατέλαβε τη Θεσσαλονίκη και το Φεβρουάριο του 1913 τα Γιάννενα. Ο ίδιος είχε διοικήσει τα ελληνικά στρατεύματα της Θεσσαλίας κατά τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897.
Και τώρα πες μας, όλοι αυτοί οι πολιτικοί που μας ρουφάνε το αίμα τόσα χρόνια, τι καλό προσέφεραν στην πατρίδα και σε ποιά "σύνορα του Κολωνακίου" υπηρέτησαν (αν υπηρέτησαν);

Αναγνώστης
----------------------

Απάντηση στο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_6784.html
Ελληνάρα που θες να κρίνεις έναν πρώην βασιλιά που εγώ ηλικιακά δεν μπορώ να τον κρίνω γιατί δεν τον πρόλαβα αλλά σκεπτόμενος λογικά... εσύ τι θα ήθελες... να έχεις έναν να στα τρώει, οι 300 κοπρίτες που δεν ξέρω άμα σε έχουν βολέψει κ σένα... να στα τρώνε αδυσώπητα μέχρι τελευταίας σταγόνας, να δικάζονται χωρίς να μπαίνουν φυλακή, ο λαός να υποφέρει κ αυτοί να κάνουν εκδρομές με δωμάτια σουίτες, να τους πληρώνεις τα κινητά, ετήσιο μισθό του "Μαζί τα φάγαμε" 160 χιλιάδες ευρώ κ να σε δυσφημίζει στο εξωτερικό... κ δεν ξέρω κ εγώ τι άλλο τι... εεε ΝΑΙ λοιπόν αυτόν θα προτιμούσα κ ψάξε στην αρχαία Ελλάδα να αναπολείς τους συγγραφείς!!! Αναγνώστης


Αναγνώστης
--------------------------

Όλα τα’ χε η Μαριορή μας προέκυψε και κοκός και μαζί μ’ αυτόν οι διάφοροι εναπομείναντες ντοπιο-κοκοί …
Δεν μπορεί να απασχολεί την σημερινή Ελλάδα ένα θέμα το οποίο έχει λήξει με την απόφαση που έλαβε ο λαός κατά το δημοψήφισμα.
Δεν τον έδιωξε από την χώρα κανένας άλλος παρά η ετυμηγορία του λαού.
Το τι έγινε στα Βαλκάνια ή στο Τιμπουκτού ή στην Καπερναούμ μας είναι αδιάφορο.

Αναγνώστης

------------------------------
Προς τον φίλτατο αναγνώστη ο οποίος στο post του αναφέρει τον Βασιλέα ως "κοπρίτη" και τον στολίζει με άλλα πολλά κοσμιτικά επίθετα, θα ήθελα να τον ρωτήσω με ποιον τρόπο οι Βασιλείς "ρούφαγαν το αίμα του Ελληνικού λαού" και "έκαναν πλιάτσικα", είμαι πολυ περίεργος (ελπίζω να μη μου απαντήσει το ότι συντηρούσαμε τη Βασιλική οικογένεια, γιατί η απάντηση φυσικά ειναι οτι και τώρα συντηρούμε ένα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και! 3-4 πρώην προέδρους).

Επίσης, θα ήθελα να μου απαντήσει στο ερώτημα εαν οι χώρες οι οποίες έχουν Βασιλείς σήμερα, όπως είναι η Μεγ. Βρεττανία, το Βέλγιο, η Ισπανία, η Σουηδία, η Δανία και η Ολλανδία, δεν είναι δημοκρατίες. Δηλαδή, αυτές οι χώρες θεωρούνται δικτατορίες? Ο λαος δεν έχει καμμια εξουσία? Καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα? Ειμαι περίεργος, γιατι εχω ταξιδέψει σε αυτές τις χώρες και μου φάνηκαν αρκετά δημοκρατικές κι ελεύθερες... Ισως όμως κάνω λάθος.

Τρίτον, ίσως επίσης κάνω λάθος και ως προς τον πατριωτισμό των Βασιλέων... Μας μάθαν στο σχολείο μικρά ότι ο Βασ. Κωνσταντίνος ο Α' ήταν εκείνος που ηγήθηκε του Στρατού και απελευθέρωσε τη Θεσσαλονίκη. Οχι από τη βολή του καναπέ του, αλλά στην πρώτη γραμμή. Κατί που σήμερα κανεις κυβερνών ή αλλος πολιτικός δε θα διανοήτο να κάνει... Κι αυτό όμως μάλλον λάθος θα είναι...

Τέλος, ο αγαπητός αναγνώστης αναφέρθηκε και στον εμφύλιο πόλεμο (μάλλον). Προφανώς, ο ίδιος (κομμουνιστής όν απ' οτι φαίνεται) δεν ήθελε ο Ελληνικός λαός να αντισταθεί στην κομμουνιστική λαίλαπα, ήθελε αμαχητί να παραδώσει τα όπλα, να επικρατήσει το ΚΚΕ για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει επιτέλους κομμουνιστικός παράδεισος όπως οι ομμορρες Αλβανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Μολδαβία, Ουκρανία κλπ. Αλλωστε η θέση μας δεν ήταν ποτέ στη Δύση, σωστά?

Ευχαριστώ για την προσοχή σας. Α, και κάτι ακόμη: απαράδεκτος ο φόρος της "κοκότας φρειδερίκης" στα τσιγάρα... Το παράδειγμα σας για το πως οι Βασιλείς απομιζούσαν τον Ελληνα φορολογώντας τα τσιγάρα, κάτι που σε καμμία άλλη χώρα του κόσμου δε συμβαίνει ήταν τουλάχιστον εύστοχο. Ευτυχώς που επεκράτησε η πραγματική, σημερινή, δημοκρατία και αποκαταστάθηκε αυτό το αίσχος...!


Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!