tromaktiko: Σχετικά με τα αιτήματα των Αγανακτισμένων

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Σχετικά με τα αιτήματα των Αγανακτισμένων



Επιτέλους αρχίζει η αγανάκτηση να οδηγεί σε προτάσεις ρεαλιστικές που προτείνουν λύση στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον τόπο και τους πολίτες της χώρας τις τελευταιες δεκαετιες...
 αφορά http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_6551.html
Θα ηθελα κι εγω σαν πολιτης και κατοικος του τοπου αυτου να σχολιασω - να συμπληρωσω ορισμενα αιτηματα και να συζητηθουν και να γινουν ορισμενα πιο συγκεκριμμενα, καθως θα τα παρω απο την αρχη σχετικα με το δημοσιευμα , επικαλουμενος ορισμενες παραγραφους:
1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ:
Επιτελους ηρθε η ωρα να παψει η ασυδοσια και η προστασια ορισμενων ανθρωπων κατω απο το πεπλο τησ βουλης και του αξιωματος που κατεχουν. Οχι μονο θα πρεπει να καταργηθει η ασυλια και να πρεπει να δημοσιοποιειται η περιουσια τους αλλα , οπως και στην αρχαια Ελλαδα αλλωστε που γεννηθηκε η δημοκρατια, σε περιπτωση διαφθορας η λαθους που οδηγησε σε σπαταλη δημοσιου χρηματος - ζημια ελληνικου δημοσιου, ΔΗΜΕΥΣΗ περιουσιας του εν λογω πολιτικου-ων που εμπλεκονται σε αυτο. Αν δε θελουν , ασ μην βαζουν υποψηφιοτητα για θεσεις που απαιτουν ΥΠΕΥΘΥΝΑ ατομα.Να αρθει η βουλευτικη ασυλια και ο νομος περι ευθυνης υπουργων και για τα εκκρεμη θεματα διαφθορας να ανακληθουν βουλευτες που ειναι στο εξωτερικο και εαν αρνηθουν , ΔΗΜΕΥΣΗ περιουσιας τους καθως και συγγενικων προσωπων τους αν εγιναν σε αυτα μεταβιβαση μετα την ημερομηνια που εγινε το εν λογω σκανδαλο! Επισης να καταργηθουν τα πολιτικα γραφεια τα οποια λειτουργουν μονο για ρουσφετολογικους σκοπους . οποιος θελει να ζητησει κατι κι εχει τισ νομιμεσ προυποθεσεις ασ απευθυνθει στις αρμοδιες υπηρεσιες οπως οι λοιποι συμπολιτες του .
2. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ:
Συμφωνω σε ολα κυριως με την κοινωνικη εργασια οσων λαμβανουν το επιδομα το οποιο μαλιστα πρεπει να αυξηθει απο το ποσο που ειναι τωρα. Επισης να ευρεθει τροπος να καταπολεμηθει το φαινομενο ορισμενοι να δουλευουν οσο διαστημα απαιτειται για να δικαιουται ταμειο ανεργιας , να κανονιζει εικονικες απολυσεις και να το λαμβανει κατοπιν. δηλαδη 1 χρονο δουλευω 9 μηνες καθομαι κ.ο.κ. ΕΣΚΕΜΕΝΑ. Ο ΟΑΕΔ αντι να δινει μονο επιδομα ανεργιας να βρισκει εργασια στον ανεργο , αντι να ψαχνει ο κοσμος σε αγγελιες και να γινεται απως πριν δεκαετιες δηλαδη σε περιπτωση που δεν παει ο εγαζομενος στην προτεινομενη θεση , χανει το επιδομα . Επισης κινητρα σε επιχειρηματιες που μετεφεραν τα εργοστασια σε γειτονικες χωρες να δραστηριοποιηθουν περισσοτερο εδω.Οχι? τοτε δεν εχουν φοροαπαλλαγες που εχουν τωρα.
3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ:
Δεν γνωριζω κατα ποσο ειναι εφικτη με την παρουσα οικονομικη κατασταση , η απαλλοτριωση των απουλητων οικιων , αλλα σιγουρα μπορει καποια διατηρητεα κτιρια εγκαταλελειμενα να τα αναπαλαιωσει και να τα κανει πληρωσ αξιοπρεπως κατοικισιμα και εκει να εχουν επιδοτουμενο ενοικιο οσοι πληρουν τισ προυποθεσεις. και δουλεια θα αποκτησει ο κοσμος στην αναπαλαιωση των κτιριων και θα αποκτησουν κι αυτα περισσοτερη χρησιμοτητα και θα δειχνουν και καλυτερα απο οτι τωρα.
4. ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:
Συμφωνω με οσα αναφερονται στο εν λογω αρθρο , εχοντας να συμπληρωσω οτι θα πρεπει οι δημοσιες υπηρεσιες να παψουν να λειτουργουν μεχρι τις 2 -3 και καποιος για να εξυπηρετηθει θα πρεπει να παιρνει αδεια απο την εργασια του η να χανει μεροκαματα. Ειμαστε η μονη χωρα που το εχουμε αυτο το φαινομενο. Να δουλευουν τα συγκεκριμμενα τμηματα Δημοσιων Υπηρεσιων για το κοινο και το απογευμα. Οι υπαλληλοι μπορουν να χωριστουν σε βαρδιες για αυτο. μπορουν στον ιδιωτικο τομεα (πχ καταστηματα) μπορουν κι αυτοι.
5. ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ:
Επισης συμφωνω με οτι αναφερεται κυριως στην φορολογια τους. Ειναι κι αυτες μια επιχειρηση που βγαζουν κερδη και μονο κερδη.Αν εχουν αντιρρηση μπορουμε να το κανουμε οπως η Ουγγαρια. το ΔΝΤ ζηταγε το κρατος να φερει καποια δισ κι εκεινοι φορολογησαν τραπεζες (οι οποιες βεβαια ανηκαν σε γερμανογαλλικους κολοσσους). Φορολογια επισης και στις ασφαλιστικες εταιριες που μαλιστα οταν ερθει η ωρα να πληρωσουν κι ειναι πολλα , τους συμφερει περισσοτερο να σε πανε δικαστικως μια κι εχουν μισθωτους δικηγορους και ο πολιτης να χανει. Κατι πρεπει να σκεφτουμε και με αυτο.
6. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ:
Ηδη ανεφερα στην παραγραφο "εναντια στην ανεργια" και στον "ελεγχο τραπεζικων οργανισμων" ορισμενα πανω σε αυτο. Ωστοσο θα πρεπει να φορολογουνται και οι offshore καθως και οι λογαριασμοι χρηματων που ειναι στο εξωτερικο, με μεγαλυτερο συντελεστη απο οτι αν τα ειχανε στην χωρα μας.Ισως ετσι επαναπατριστουν ορισμενα κεφαλαια.
7. ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:
Συμφωνω εξ ολοκληρου με οτι αναφερεται δεν εχω να συμπληρωσω κατι .

Για την αμυνα , περιστολη δαπανων και εξοικονομηση πορων καθως και αναπτυξη εγχωριας παραγωγης - τεχνογνωσιας και περιορισμος αγορων απο το εξωτερικο.
Επισης αναφερεται κατι γενικο για τους στρατιωτικους οσον αφορα τα προνομια. Θα ηθελα να σχολιαστει ποια προνομια ειναι αυτα γιατι εχω περασει απο αυτο το σταδιο (οπως ολος ο αντρικος πληθυσμος της χωρας) .ορισμενα μπορουν να κοπουν και λεω ναι στο να σταματησει η ασυδοσια που ακουμε κατα καιρους αλλα να λαβουμε υποψη και τις ωρες συνθηκες εργασιας τους αντικειμενικα. Εκεινοι κανουν υπηρεσιες 24 ωρες (αντι για υπερωριες για τις ωρες που μενουν παραπανω , παιρνουν την επομενη μερα ρεπο. δηλαδη σε καθημερινες καθονται 16 ωρες παραπανω κι αργιες 24 και αντι αμοιβης παιρνουν ρεπο δηλαδη γλυτωνουν 8 ωρες εργασιας και παλι αυτο το ρεπο ειναι στην διακριτικη ευχερεια προισταμενου ). μην τους συγχεουμε με τα λοιπα σωματα που κανουν 8 ωρες υπηρεσιες και δυστυχως δεν αναφερθηκε κατι στο σχετικο δημοσιευμα για αυτους.Εν τουτοις να σζητηθει τι ακριβως προνομια γιατι λεω οχι στην ασυδοσια και σπαταλη κυριως τωρα που ολοι διανυουν δυσκολες ωρες .
Επισης για την Υγεια να ληφθει υποψη οι ωρες εφημεριων των ιατρων και του μειωμενου προσωπικου των κρατικων νοσοκομειων. Προσληψη προσωπικου και απασχοληση περισσοτερων τελειοφοιτων ως μερικης απασχολησης για αποκτηση εμπειριας , ειναι η αποψη μου.
και κατι τελευταιο.....δεν θιχτηκε ενα θεμα....αυτο λεγεται αλλοδαποι. χωρις να ειμαι ρατσιστης η οπως αλλιως το λενε και γνωριζοντας οτι οι Ελληνες ξερουμε ΚΑΛΑ απο μεταναστευση, εχω να πω τα εξης: Παταξη της λαθρομεταναστευσης, βγαινουν πολλα χρηματα εξω ετσι, δεν ειμαστε δυστυχως η Γερμανια η Αμερικη να εχουμε παραγωγικες μοναδες να θλουμε προσπικο να τις στελεχωσουν. Επισης παταξη εκεινων που τους απασχολουν μαυρα για να μην παρουν ελληνα στην δουλεια τους. ξοδεψαμε 22 δισ για εργα Ολυμπιακων Αγωνων και τα κονομησαν οι μεγαλοκατασκευαστες εχοντας στην δουλεψη τους μεταναστες με αποτελεσμα μεγαλο χρηματικο ποσο να φυγει εξω ανεπιστρεπτι και το οποιο πληρωνουμε τωρα μιασ κι ηταν δανεικα......
Αυτες ειναι οι απλες σκεψεις μου, παρακαλω πριν με κατακρινετε σκεφτειτε τις και διορθωστε με αν θελετε. ναι εμεις μπορουμε να συζητησουμε και να συναινεσουμε οχι σαν κατι αλλους ;)

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!