tromaktiko: Πυρά σε συριακές πόλεις κοντά στο Λίβανο

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Πυρά σε συριακές πόλεις κοντά στο Λίβανο



Πυρά ακούστηκαν τα ξημερώματα στην πόλη Κσέιρ, κοντά στη Χομς, που απέχει έξι χλμ. από τα σύνορα με το Λίβανο και στην οποία χθες οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν δύο αμάχους, σύμφωνα με...


 σημερινές δηλώσεις του προέδρου του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Σύμφωνα με τον Ραχμάν, που επικαλείται μάρτυρες από την περιοχή, εκατοντάδες κάτοικοι του Κσέιρ έχουν φύγει από την πόλη με κατεύθυνση προς το Λίβανο.

Λίγο βορειότερα, στη Χομς, ακούγονταν πυρά κατά τη διάρκεια της νύχτας από πολλές συνοικίες.

Όσον αφορά στην κατάσταση στα σύνορα με την Τουρκία, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα al-Watan υποστηρίζει σήμερα ότι ο στρατός "συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στην επαρχία του Τζισρ αλ-Σουγκούρ εκδιώκοντας ένοπλες οργανώσεις που έχουν διαπράξει εγκλήματα" στην περιοχή.

"Ο στρατός ελέγχει το χωριό Χίρμπετ αλ-Τζοζ", το οποίο απέχει λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από τα σύνορα. Η εφημερίδα γράφει ότι "το χωριό εγκαταλείφθηκε από τους περισσότερους κατοίκους που ασχολούνται με το εμπόριο και το λαθρεμπόριο" αλλά "αυτοί που δεν διώκονται από τις αρχές για παράνομες πράξεις έμειναν στο χωριό".

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, "το Χίρμπετ αλ-Τζοζ χρησιμεύει ως πέρασμα στις ένοπλες οργανώσεις" που περνούν τα σύνορα με την Τουρκία και "ο στρατός ξεκαθαρίζει το χωριό αυτό από τους ενόπλους, ασφαλίζει τους δρόμους και προσφέρει ασφάλεια στους χωρικούς

enet.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!