tromaktiko: Έτσι θα σωθεί η χώρα..

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Έτσι θα σωθεί η χώρα..



Επειδή όλοι φωνάζουμε για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει ως χώρα...
αλλά κανείς δεν προτείνει λύσεις, ιδού μερικέςιδέες που προτείνω στον πρωθυπουργό να εφαρμόσει άμεσα.

1. Να καθιερωθεί ως ενιαίος μισθός δημοσίου τα 1500 ευρώ. Τι σημαίνει αυτό; Ο οποιοσδήποτε θέλήσει να προσληφθεί στο δημόσιο είτε ως δάσκαλος, είτε ως υπάλληλος υπουργείου, είτε ως πανεπιστημιακός, είτε ως βουλευτής, υπουργός, στρατιωτικός ακόμα και ο πρωθυπουργός θα αμοίβεται με 1500 ευρώ.Κατάργηση όλων των επιδομάτων εκτός το επίδομα των τρίτεκνων, πολύτεκνων, βαρέων και ανθυγιεινών και το οικογενειακό.

2. Κατάργηση του αξιώματος του Προέδρου Δημοκρατίας, το οποίο μας κοστίζει 300.000 ευρώ το μήνα. Ε κύριε Παπούλια; Ή, αν για λόγους συναισθηματικούς, δεν θέλουμε να καταργηθεί, θα αμοίβεται και αυτός με 1500 ευρώ.

3. Οι νομοί της Ελλάδας ειναι 51. Από κάθε νομό θα εκλέγονται 2 βουλευτές. Άρα, 51x 2 = 102. Άρα, η βουλή θα απαρτίζεται από 102 βουλευτές. Το κράτος θα μισθώνει 2 ξενοδοχεία Γ΄κατηγορίας στα οποία θα διανέμουν οι βουλευτές-υπουργοί.Στα ξενοδοχεία θα τους προσφέρετε πλήρης διατροφή, πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό (ίδιο μενού για όλους δηλ. Δευτέρα κοτόπουλο, Τρίτη ψάρι, Τετάρτη όσπρια κτλ. ). Επίσης, το κράτος θα φροντίζει για τη μεταφορά τους. Λεωφορεία του δήμου θα τους μεταφέρουν στα γραφεία τους ή στη βουλή. Ειδικότερα, σε περίπτωση που υπάρχει σÏ! �ζήτηση στη βουλή και κάποιος βουλευτής-υπουργός, χάσει το λεωφορείο θα παίρνει ταξί το οποίο θα το πληρώνει ο ίδιος. Ο πρόεδρος της βουλής θα είναι και ο απουσιολόγος. Αν κάποιος βουλευτής απουσιάζει αδικαιολόγητα θα χάνει το μεροκάματό του.

4. Κάθε βουλευτής, υπουργός ή ο πρωθυπουργός θα δικαιούται μονάχα 1 φορά το μήνα να εμφανίζεται σε τηλεοπτικά παράθυρα, και μόνο όταν έχει κάτι αξιόλογο να πει στον ελληνικό λαό. Τις υπόλοιπες 29 ή 30 ημέρες θα πρέπει να βρίσκεται στο γραφείο του για να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα του λαού.

5.Σύνταξη θα δικαιούνται όσοι συμπληρώνουν το 60ο έτος της ηλικίας τους. Η σύνταξη θα είναι ενιαία, 1000 ευρώ σε κάθε συνταξιούχο είτε στρατιωτικό είτε δάσκαλο είτε πρωθυπουργό. Κάθε συνταξιούχος θα διακαιούται μόνο μία σύνταξη (Ακούς κύριε Μητσοτάκη;; 1000 ευρώπουλα και πολλά σου είναι).

6. Οι μετακινήσεις των βουλευτών - υπουργών κτλ. θα γίνονται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τρένα, πλοία αεροπλάνα και πάντα στις ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.

7. Κι επιτέλους, τι θα γίνει με το πετρέλαιο που λέγεται ότι υπάρχει στην Ελλάδα;;; Από σήμερα ξεκινάει super διαγωνισμός. Όποιος αναλάβει την πρωτοβουλία να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έρευνας και (μακάρι)εξόρυξης πετρελαίου θα τον ανακυρήξουμε ομόφωνα σε Άγιο π.χ. Άγιο Παπανδρέου, Άγιο Σαμαρά κτλ. Και εις ανώτερα!

Αυτά για αρχή. Άντε πρωθυπουργέ μου, ξεκίνα να εφαρμόζεις αυτά και άσε το μεσοπρόθεσμο. Κι εδώ είμαι σε ότι χρειαστείς...

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!