tromaktiko: Απάντηση στο "Θράσος; Κλειστοεπαγγελματίες φαρμακοποιοί - ιδιοκτήτες φαρμακείων στο Σύνταγμα μαζί με αγανακτισμένους"

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Απάντηση στο "Θράσος; Κλειστοεπαγγελματίες φαρμακοποιοί - ιδιοκτήτες φαρμακείων στο Σύνταγμα μαζί με αγανακτισμένους"



Τι σε κάνει να νομίζεις ότι αυτοί που λένε τα ΜΜΕ ότι είναι βολεμένοι ότι είναι όντως έτσι;
Οι προηγούμενες γενιές όντως είχαν οικονομήσει, τους νέους όμως τους έχει γονατίσει το σύστημα.


Με τις συνεχείς μειώσεις τιμών και με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των φαρμάκων από τα ταμεία οι περισσότεροι φαρμακοποιοί οριακά βγάζουν τα έξοδά τους. Χαρακτηριστικά θα σου πω παράδειγμα από γνωστό μου φαρμακοποιό. Φάρμακο που κόστιζε χονδρική 90€ με τον νέο κατάλογο κοστολογήθηκε 30€ λιανική. Στο ράφι του είχε 6 κουτιά, άρα με τον νέο κατάλογο έχασε σε μια μέρα 360€ από ένα μόνο φάρμακο. Σκέψου πόσα φάρμακα έχουν στο ράφι και υπολόγισε τι παιχνίδι παίζεται σε βάρος τους.
Να μην αναφέρω τα δάνεια που έχουν πάρει για να αντέξουν τις καθυστερήσεις των ταμείων.

Δεν ξέρω αν το παρατήρησες αλά ήταν και πολλοί μηχανικοί (που κακώς θεωρείται κλειστό επάγγελμα, όποιος έχει τελειώσει πολυτεχνείο δίνει εξετάσεις για άδεια ασκήσεως επαγγέλματος χωρίς γεωγραφικούς ή άλλους περιορισμούς), αρτοποιοί, κτλ.

Οι αγανακτισμένοι έχουν ένα κοινό, την αγανάκτηση με το σύστημα. Όλοι μαζί, όλοι ενωμένοι, ανεξάρτητα οικονομικής κατάσταση, μορφωτικού επιπέδου ή άλλης διάκρισης.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!