tromaktiko: Ασυδοσία οίκων ανοχής

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ασυδοσία οίκων ανοχής



Μερικές μέρες πρίν ανακάλυψα στη Νέα Φιλαδέλφεια και στο ύψος της Renault και δίπλα σε δημοτικό σχολείο όπου στέλνω...
τα παιδιά μου και σε τεχνικά λύκεια όπου φοίτησα εγω, ότι ανοίγει οίκος ανοχής ονόματι sweet angels. Η πρώτη μου ενέργεια ήταν να βρω τη νομοθεσία που διέπει αυτές τις επιχειρήσεις για να καταλάβω εαν έχει δικαίωμα να εισέρθει στην αγορά εργασία στο συγκεκριμένο σημείο έναντι σχολείου. Ο νόμος είναι ο Ν.2734/1999 περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων ο οποίος στην παράγραφο 4 του άρθρου 3 ανφέρει ξεκάθαρα ότι:
"Δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων σε διατηρητέα ή παραδοσιακά κτίρια, καθώς και σε χώρους που δεν είναι κύριας χρήσεως και δεν πληρούν τους όρους του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού. Επίσης, δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση σε κτίρια που απέχουν σε ακτίνα λιγότερο από 200 μέτρα από ναούς, σχολεία, νηπιαγωγεία, φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς, νοσηλευτικά ιδρύματα, κέντρα νεότητας, αθλητικά κέντρα, οικοτροφεία, βιβλιοθήκες και ευαγή ιδρύματα, καθώς και από πλατείες και παιδικές χαρές. Με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου μπορεί αν αυξάνονται οι προαναφερόμενες αποστάσεις και να καθορίζονται και άλλα κτίρια, στα οποία δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων, καθώς και οι αποστάσεις μεταξύ οικημάτων, στα οποία μπορούν τα εν λόγω πρόσωπα να εγκαθίστανται".
Η απόσταση απο την είσοδο του Οίκου ανοχής έως την είσοδο του δημοτικού σχολείο είναι 146μέτρα διανύοντας την διαδρομή οδικώς και 105μέτρα περίπου σε ευθεία.
Επειδή μέχρι αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι δεν έχει αποκτήσει άδεια λειτουργίας διότι τα φωτάκια του το βράδυ παραμένουν σβηστά, εύχομαι ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας να εξετάσει σοβαρά και να απορρίψει το αίτημα τους αλλιώς θα βρει μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών του απέναντί του.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!