tromaktiko: Οι Γερμανοί απαιτούν να τους δώσουμε και... τον ήλιο μας

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Οι Γερμανοί απαιτούν να τους δώσουμε και... τον ήλιο μας



Δεν χρειάζεται ιδιαίτερα προχωρημένη αντιληπτική ικανότητα, για να υποθέσει κανείς ότι στην πολιτική και εθνική αδυναμία όπου οδηγήθηκε η Ελλάδα, μετά την... υπογραφή του Μνημονίου με την τρόικα από την Κυβέρνηση Παπανδρέου, στα μάτια των διεθνών κερδοσκόπων, φαντάζουμε… λιχουδιά.

Δεν είναι μόνο τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία του εξωτερικού και οι εν Ελλάδι συνεργάτες τους, που έχουν ποντάρει εκατομμύρια δολάρια και ευρώ, στην προοπτική χρεοκοπίας της χώρας μας. Είναι και οι ηγέτιδες χώρες του πλανήτη, από τις οποίες εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η οικονομική ανάκαμψη και η αποφυγή του κραχ, που ενδιαφέρονται να κερδίσουν όσα περισσότερα μπορούν, σε… τιμή ευκαιρίας.

Αυτό ακριβώς το «πλιάτσικο», σηματοδοτεί η άγαρμπη απαίτηση για πώληση οργανισμών και φορέων του δημοσίου, που υπό άλλες συνθήκες θα απέφεραν ουσιαστικά κέρδη για τη χώρα μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η σημερινή, δημόσια ομολογία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, του «μυαλού πίσω από τη γοητεία», την όποια έστω πολιτική γοητεία μπορεί να ασκεί μια πρώην Ανατολικογερμανίδα, που δεν δίστασε να «μαχαιρώσει» πισώπλατα τον πολιτικό μέντορά της, Χέλμουτ Κολ, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εξάγει ηλιακή ενέργεια στη Γερμανία.

Ο Γερμανός είναι πιθανότατα ο πιο ισχυρός Υπουργός Οικονομικών του πλανήτη, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Τίμοθι Γκάιτνερ των ΗΠΑ κουράστηκε να ακούει τους Οίκους Αξιολόγησης να μη θεωρούν την οικονομία της υπερδύναμης ικανή να αποπληρώσει μακροπρόθεσμα τα χρέη της, άρα και να σταθεί στα πόδια της τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη «Die Welt», η εκμετάλλευση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα από γερμανικές επιχειρήσεις, θα μπορούσε να αποτελέσει μια ρεαλιστική λύση, για να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία, και να περιοριστούν η έκταση και το βάθος του δημοσίου χρέους της χώρας μας.

Και για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έσπευσε να συμπληρώσει: «Οι σκέψεις αυτές δεν έχουν εθελοντικό χαρακτήρα, αλλά συνιστούν προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της Γερμανίας στο Μνημόνιο ΙΙ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στη… σύγχρονη γερμανική γλώσσα, κάπως έτσι περιγράφεται η έννοια της κοινοτικής αλληλεγγύης.
http://www.statesmen.gr/32406/ipios-logos
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!