tromaktiko: Τώρα είναι η ώρα για αυτοδιαχείριση!!!

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Τώρα είναι η ώρα για αυτοδιαχείριση!!!



Γράφει ο (18χρονος) Τάσος
Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα λέει ένα ωραίο λαϊκό τραγούδι και εξηγώ (και εξηγούμαι πάραυτα) ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ...
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ (καλή είναι η επανάσταση ρε Τάσο άλλα μήπως έχεις δει πολύ Πρέκα;) και όμως μπορεί να γίνει άμεσα… αρκεί να καταλάβουμε τις δυνατότητες μας.

Εξηγώ λοιπόν τι κατά την γνώμη μου πρέπει να κάνουμε σαν Έλληνες (αν θέλουμε να σώσουμε ότι έχουμε σαν χώρα) κακά τα ψέματα, αλλά με ωραίο περιτύλιγμα (γι’ αυτό και μας αρέσει περισσότερο!!!) μας το σερβίρουν ως την μοναδική λύση αλλά αυτό αποδεικνύεται ως ένα ψέμα όμορφα κατασκευασμένο από το έδω κατεστημένο και τους Αμερικανούς τις Fitch και στα σχέδια τους βρήκαν συνέταιρο απρόσμενο των τωρινό πρωθυπουργό τις χώρας (δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι αληθινός μάλλον λειτουργεί με μπαταρίες και έχουν απαγάγει τον αληθινό, δεν μπορώ κάτι άλλο ποιο λογικό!!!) έκτος και αν είναι μέσα στο παιχνίδι….

Σε όποιο παιχνίδι και να είναι δεν μας αφορά εμάς τους Έλληνες σαν Έλληνες πάρα μόνο το κοινό συμφέρον μας και αυτό είναι να διώξουμε τους ανθρώπους αυτούς που, και καλά μας κυβερνάνε και να κοιτάξουμε την τύχη μας, δεν βαρεθήκαμε να μας δουλεύουν ψιλό γαζί εδώ και 15 χρόνια? (δεν βάζω τα προηγούμενα δεν τα έζησα με την ίδια ένταση ήμουν ήδη στην ένταση της εφηβείας!!!) δεν το βλέπουμε ότι το παιχνίδι αυτό είναι στημένο με μοναδικό ωφελημένο το κεφάλαιο και μας χαμένο!!! Υπάρχει και άλλος δρόμος… αλλά θα πρέπει να ματώσουμε… θα πρέπει να ξεχάσουμε… ας πω καλύτερα να αφήσουμε οριστικά πίσω μας των εαυτό μας που συναλλαζόταν με τους ανθρώπους αυτούς που τώρα έχουν άτυχος τις τύχες μας στα χέρια τους. Αλήθεια τις έχουν? Και εδώ έρχονται απαντήσεις από την μακρινή Αργεντινή όπου, να κάναν την βλακεία να βάλουν τους δουνουτάδες των Αμερικάνων στα εσωτερικά τους και αυτό έγινε γιατί άφησαν πίσω το πέσος τους και το φέρανε ίσα με το δολάριο (δηλαδή την ισοτιμία που είχαν με το δολάριο που ήταν 1 προς 5 ο τότε πρόεδρος της Αργεντινής την πήγε 1 προς 1 με τραγικά αποτελέσματα!!!), έτσι έπιασαν δουλεία τα γεράκια των Αμερικάνων με τρείς δόσεις των 25 δις στους Αργεντινούς που ταυτόχρονα την ίδια εποχή έδιναν των ίδιο δάνειο και στους γείτονες μας Τούρκους (και λέω γεράκια γιατί ενώ και οι δύο τους είχαν τα οικονομικά τους χάλια, σύμφερε τους Αμερικάνους να δανείσουν τους Τούρκους με την τέταρτη δόση του Δ.Ν.Τ γιατί χρησιμοποιούσαν τις βάσεις τις Τουρκίας στον δεύτερο πόλεμο με το Ιράκ το 2002), έτσι οι Αργεντινοί έμειναν ξεκρέμαστοι και αναγκασμένοι να δηλώσουν στάση πληρωμών και χρεοκοπία.

Οι συνέπειες ήταν να χαθούν δουλείες η ανεργία να ανέβει στα τάρταρα, να χρεοκοπήσουν αφεντικά, να χάσουν δουλείες άνθρωποι που δούλευαν στο μεγαλύτερο ξενοδοχείο της χώρας, ευτυχώς που είχαν και τα υπαίθρια παζάρια ανταλλαγής προϊόντων χωρίς λεφτά για τρία χρόνια!!!και μετά τα κατάφεραν με αυτοδιαχείριση και συνεργασίες μεταξύ των εργαζόμενων (δεν περίμεναν πολλά από τις εργασίες τους απλά να ζήσουν θέλανε!!!) πέτυχαν να κρατήσουν τις δουλείες τους και να στείλουν στον αγύριστο το Δ.Ν.Τ δίνοντας του τα 96 δις του το 2006!! Άρα τέλος… όχι που να πάρει, όχι το τέλος άλλα μια νέα αρχή όχι λαμπερή, όχι κερδοφόρα αλλά βιώσιμη….

Τι κάναν το λοιπόν είπαν οι εργαζόμενοι ο ένας στον άλλο ‘’ρε συ Ντιέγκο τι έχουμε να χάσουμε τώρα που παράτησε την δουλεία το αφεντικό είσαι να την αναλάβουμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι που δουλεύαμε και πριν?’’ ωραία του λέει ο Χοσέ και ότι κερδίζουμε να το μοιραζόμαστε μεταξύ μας οι εργάτες!!!’’ και έτσι έγινε το ίδιο έγινε και με το ξενοδοχείο στην Αργεντινή το οποίο τώρα είναι κερδοφόρο και το διεκδικεί το πρώην αφεντικό του πίσω αλλά δεν είναι μόνοι τους οι εργαζόμενοι εκεί τους υποστηρίζει και η κυβέρνηση τους αρά όπως βλέπετε ανάπτυξη μπορεί να γίνει το τίμημα όμως είναι βαρύ…

Και είναι βαρύ παρότι η οικονομία της Αργεντινής κινητέ καλά στην μακροοικονομία της και φαίνετε να έχει ένα λαμπρό μέλλον, όμως η κρίση του 2001-06 της έχει αφήσει το μεγάλα κουσούρια την ανεργία και του μεγάλου πληθωρισμού, δυστυχώς!!! Γιατί όπως μας εξήγησε και ένας αργεντινός οικονομολόγος στην εκπομπή ‘’ ΕΞΑΝΤΑΣ’’ ο σημερινός καπιταλισμός κοινωνικοποιεί τις απώλειες και ιδιωτικοποιεί τα κέρδη παρόλα ‘υτα μπορούμε η δύναμη είναι στα χέρια μας may the force be with us. Αυτά από μένα Hasta la Victoria siempre!!! Κάτω η Βαστίλη!!! Γεια και χαρά σε όλους

(Τα κείμενα των «Ρεπόρτερ στο δρόμο» δεν υφίστανται επεξεργασία και εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους)
http://www.topontiki.gr/article/18359
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!