tromaktiko: Πως αλλάζουν οι καιροί…

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Πως αλλάζουν οι καιροί…



Το 2001, οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρεαν, και η ανθρωπότητα εξοικειωνόταν με την έννοια του φόβου, και τα αδιέξοδα των «προληπτικών»... πολέμων, κατά μιας τρομοκρατίας που συνεχίζει να βαδίζει χέρι-χέρι μαζί μας, στο δρόμο για ένα αβέβαιο και αγωνιώδες μέλλον.

Εκείνη την περίοδο, μάθαμε για τον «σεϊχη του τρόμου», τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Για την Αλ Κάιντα. Καθώς και για τους Ταλιμπάν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Σύμμαχοί τους εισέβαλαν στο Αφγανιστάν, ζητώντας εκδίκηση. Η Βόρεια Συμμαχία προσφέρθηκε να συνδράμει, οι Ταλιμπάν κρύφτηκαν στα βουνά της Τόρα Μπόρα, το καθεστώς άλλαξε, ο Χαμίντ Καρζάι ανέλαβε να συνενώσει τις αντιμαχόμενες φυλές, σε μια χώρα «διεθνές δοκιμαστήριο» για τις μεγάλες δυνάμεις.

Στις 2 Μαϊου, με την εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο τρόμος θα έπρεπε να κρυφτεί. Η Αλ Κάιντα να εξαφανιστεί. Οι προληπτικοί πόλεμοι να σταματήσουν. Οι λαοί να αφεθούν να διαχειρίζονται οι ίδιοι τις τύχες τους.

Στο Αφγανιστάν και πάλι, ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι αποκάλυψε στα διεθνή ΜΜΕ ότι με την παρότρυνση των Ηνωμένων Πολιτειών, στις συζητήσεις για το μέλλον της χώρας, για την εξέλιξη της Δημοκρατίας και για την ανοικοδόμηση από τα ερείπια, θα συμμετάσχουν και οι Ταλιμπάν. Εφόσον αποδεχτούν ένα πλαίσιο δημοκρατικών αρχών και προτεραιοτήτων.

Οι Ταλιμπάν. Εκείνοι για τους οποίους από το 2001, εδώ και 11 χρόνια δηλαδή, η παγκόσμια ειρήνη… πήγε διακοπές. Πως αλλάζουν οι καιροί…
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!