tromaktiko: Αισθάνομαι κορόιδο που πληρώνω ιδιωτικό παιδικό σταθμό

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Αισθάνομαι κορόιδο που πληρώνω ιδιωτικό παιδικό σταθμό



Παρακολουθώντας τη συζήτηση για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και ποιός έχει δικαίωμα να πάει το παιδί του εκεί, έχω να πω ότι αισθάνομαι πολύ κορόιδο που εγώ πάω τα παιδιά μου σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό...
Γιατί ενώ με τους φόρους μας (έμμεσους και άμεσους) τόσες δεκαετίες εμείς και οι γονείς μας φτιάξαμε μια υποδομή σε αυτή τη χώρα, τώρα έρχονται κάποιοι "αλεξιπτωτιστές" και καρπούνται αυτά που χτίσαμε εμείς. Και μη μου πει κάποιος ότι πληρώνουν κι αυτοί, γιατί αυτά που πληρώνουν φτάνουν δε φτάνουν για να καλύψουν τα πάγια, λειτουργικά έξοδα. Για την υποδομή μιλάω εγώ, που είναι και το μεγαλύτερο και το πιο δυσβάστακτο κονδύλι. Και επειδή εμείς θα μείνουμε εδώ, ακόμα και το χρέος, για να χτιστούν αυτά, εμείς και τα παιδιά μας θα το πληρώσουν. Εγώ ξέρω αλβανούς που σπούδασαν τα παιδιά τους εδώ και μόλις τελείωσαν το σχολείο, έφυγαν για Αλβανία. Το χρέος όμως μένει σε μας. Ενώ αυτοί παίρνουν τα λεφτά και τα στέλνουν έξω για να συντηρήσουν εκεί συγγενείς και να κάνουν εκεί σπίτια, προετοιμάζοντας την επιστροφή τους. Κι εγώ πληρώνω ιδιωτικό παιδικό σταθμό γιατί, λέει, προηγούνται και παίρνουν μόρια κάτι αλβανοί, βούλγαροι, ιρακινοί, πολωνοί, αρμένιοι, κλπ επειδή έχουν μικρότερο δηλωμένο εισόδημα (σιγά μην το δήλωναν κιόλας, όλα μαύρα τα παίρνουν) κι έχουν 4-5 παιδιά, ενώ εγώ έχω 2. Και τα δικά μου τα πέταξαν έξω κι αναγκάστηκα να πάω σε ιδιωτικό. Και δεν μένουν ούτε στο δήμο μου, παρά έχουν κάνει εικονική μεταδημότευση, δηλώνοντας το ίδιο διαμέρισμα 2-3 οικογένειες (ποιός τολμά να πάει να τους ελέγξει εξάλλου).

Και βλέπω να τους υπερασπίζεστε κιόλας. Πρώτα οι έλληνες που τα έχουμε πληρώσει διπλά και τρίδιπλα και μετά...αν περισσεύουν...και οι άλλοι.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!