tromaktiko: Γιατί το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων σταματάει τη συνεργασία με τον ΕΛΤΑ

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Γιατί το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων σταματάει τη συνεργασία με τον ΕΛΤΑ



Το ΤΠ&Δ διατηρεί παμπάλαια σχέση συνεργασίας με τον ΕΛΤΑ, στη βάση της χρηματοπιστωτικής υποστήριξης, διευκόλυνσης και μεταφοράς χρημάτων.
Με την υποστήριξη αυτή ο ΕΛΤΑ κατόρθωσε να ανταποκριθεί με επιτυχία σε υπηρεσίες, όπως είναι η πληρωμή ταχυδρομικών επιταγών, συντάξεων κλπ.
Τα καταστήματα του ΤΠ&Δ στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και σε όλες τις Πρωτεύουσες των Νομών της Ελλάδας, διευκόλυναν το Ταχυδρομείο, στο να αποκτά την απαραίτητη ρευστότητα, όπου και όταν χρειαζόταν.
Η εξαγγελία του Ταμείου, ότι θα διακόψει τη συνεργασία, σημαίνει ότι ο ΕΛΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ 70 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ, για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Άρα πρέπει να βρει τρόπο να δανειστεί!
Ποιός όμως θα δάνειζε τον ΕΛΤΑ με λογικό επιτόκιο, αυτή την περίοδο της κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας;
Απολύτως κανένας!
Σήμερα, για να βρεις αυτό το ποσό θα πρέπει να πληρώσεις επιτόκιο 7-10% , άρα και να επιβαρυνθείς ως ΕΛΤΑ με τόκους 7 εκατομμυρίων το χρόνο! Αν φυσικά βρεις δανειστή που δεν θα απαιτεί τον «ουρανό με τα άστρα» σε διασφαλίσεις και υποθήκες.
Άρα, μια τέτοια επιλογή σημαίνει το δίχως άλλο επιστροφή στις ζημιές και υποθήκευση της προοπτικής του Δημόσιου ΕΛΤΑ, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τον κοινωνικό του ρόλο και να επιβιώσει.
Που θα έβρισκαν καλύτερο επιχείρημα για την νομοτελειακή ανάγκη ιδιωτικοποίησης του Ταχυδρομείου οι «μεσίτες» που μας κυβερνάνε;
Εκτός από τα παραπάνω μέσω του δανείου, ίσως δοθεί η δυνατότητα σε Όμιλο που πιθανά θα ενδιαφερθεί για την αγορά του ΕΛΤΑ (συμμετέχοντας σε κάποια κοινοπραξία), να δανείσει μέσω του τραπεζικού του βραχίονα τον Οργανισμό και έτσι « να πατήσει πόδι» σε αυτόν, πριν ακόμα ξεπουληθεί.
Πολλοί, πολύ, μιλάνε για ανικανότητα αυτής της Κυβέρνησης…
Εμείς διαφωνούμε!
Η Κυβέρνηση, όσα δεινά μας έχουν βρει και όσα ακόμα έρχονται, τα είχε προγραμματισμένα.
Ή τα είχαν προγραμματίσει αυτοί που «φρόντισαν» για την αναρρίχησή της στην εξουσία…
http://www.dake-elta.eu/content.asp?catid=2278
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!