tromaktiko: Μέριμνα για το προσωπικό των Ε.Δ αλλα οι στρατηγοί σφυρίζουν αδιάφορα

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Μέριμνα για το προσωπικό των Ε.Δ αλλα οι στρατηγοί σφυρίζουν αδιάφορα



Πριν από λίγες ημέρες δημοσιευθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως υπουργική απόφαση του υπουργού άμυνας Κου Ευάγγελου Βενιζέλου...
σύμφωνα με την οποία γίνονται κάποια σωστά βήματα προς την μέριμνα του στρατιωτικού προσωπικού (ειδικά στην εποχή μας όπου οι μειώσεις των αποδοχών μας έχουν φέρει σε δύσκολη κατάσταση την πλειοψηφία των εργαζομένων). Ένα από τα μέτρα που σχολιάστηκαν θετικά είναι και η χορήγηση απαλλαγών μετά από την εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας διανυκτερεύσεως.
Ως εδώ καλά όμως άρχισαν από νωρίς τα παρατράγουδα. Οι εκάστοτε διοικητές σχηματισμών δεν δέχονται να εφαρμόσουν την υπουργική απόφαση (η οποία σημειωτέον έχει εφαρμογή από δημοσιεύσης της στην εφημερίδα της κυβερνήσεως)και περιμένουν λένε έγγραφο από το γενικό επιτελείο στρατού που να τους λέει αν θα εφαρμόσουν την συγκεκριμένη διάταξη αλλά και με ποιό τρόπο θα την εφαρμόσουν, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι λεπτομέρειες της εφαρμογής αναγράφονται στην ίδια την υπουργική απόφαση, δημιουργόντας την εντύπωση στα στελέχη των Ε.Δ (κ! αι ειδικά του Σ.Ξ) ότι ανεξαρτήτως του τι λέει η απόφαση του υπουργού οι στρατηγοί θα αποφασίσουν άλλα πράγματα ανάλογα του πως τους βολεύει. Θεωρώντας πως η μέχρι τώρα κατάσταση (31,5 ώρες συνεχούς παραμονής μέσα στο στρατόπεδο για 4-5 υπηρεσίες τουλάχιστο τον μήνα)τους βολέυει ώστε να κάνουν τις δουλέιές τους αδιαμαρτύρητα.
Δηστυχώς ο στρατός δεν θα αλλάξει ποτέ..

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!