Η καθημερινή κατανάλωση πατάτας σε οποιαδήποτε μορφή, αλλά κυρίως τηγανητή ή με την μορφή “τσιπς”, μπορεί να αυξήσει σημαντικά το βάρος κάποιου με το πέρασμα των ετών, σύμφωνα με νέα...
αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Σε σχέση με τα αναψυκτικά, τα γλυκά και τα παγωτά, οι πατάτες και τα τσιπς είναι ακόμα μεγαλύτεροι “ένοχοι” για τα παραπανίσια κιλά. Η ανάλυση των διατροφικών συνηθειών των συμμετεχόντων στην έρευνα έδειξε ότι το φαγητό εκείνο που συνδέεται με την μεγαλύτερη αύξηση βάρους, είναι οι πατάτες (κυρίως οι τηγανητές και τα πατατάκια-τσιπς). Μία πρόσθετη μερίδα από τηγανητές πατάτες τη μέρα προσθέτει κατά μέσο όρο ενάμισι κιλό μέσα σε μια τετραετία, ενώ μια πρόσθετη μερίδα τσιπς καθημερινά προσθέτει 0,75 κιλά μέσα σε την ίδια χρονική περίοδο. Μικρότερη, αλλά όχι αμελητέα, είναι η επίπτωση στο βάρος από τις βραστές ή ψητές πατάτες ή τον πουρέ (περίπου 600 γραμμάρια). Οι πατάτες, τις οποίες οι Ίνκας λάτρευαν σαν Θεό (οι πρόγονοί τους ήταν οι πρώτοι που τις καλλιέργησαν στον κόσμο), θεωρούνταν από παλιά ένα από τα σημαντικότερα τρόφιμα διεθνώς. Εκτός όμως από τους πιθανούς κινδύνους για το πάχος, παρέχουν διάφορα οφέλη στον οργανισμό, ως πηγή βιταμινών C και Β, σιδήρου, καλίου, φωσφόρου και μαγνησίου
Σε σχέση με τα αναψυκτικά, τα γλυκά και τα παγωτά, οι πατάτες και τα τσιπς είναι ακόμα μεγαλύτεροι “ένοχοι” για τα παραπανίσια κιλά. Η ανάλυση των διατροφικών συνηθειών των συμμετεχόντων στην έρευνα έδειξε ότι το φαγητό εκείνο που συνδέεται με την μεγαλύτερη αύξηση βάρους, είναι οι πατάτες (κυρίως οι τηγανητές και τα πατατάκια-τσιπς). Μία πρόσθετη μερίδα από τηγανητές πατάτες τη μέρα προσθέτει κατά μέσο όρο ενάμισι κιλό μέσα σε μια τετραετία, ενώ μια πρόσθετη μερίδα τσιπς καθημερινά προσθέτει 0,75 κιλά μέσα σε την ίδια χρονική περίοδο. Μικρότερη, αλλά όχι αμελητέα, είναι η επίπτωση στο βάρος από τις βραστές ή ψητές πατάτες ή τον πουρέ (περίπου 600 γραμμάρια). Οι πατάτες, τις οποίες οι Ίνκας λάτρευαν σαν Θεό (οι πρόγονοί τους ήταν οι πρώτοι που τις καλλιέργησαν στον κόσμο), θεωρούνταν από παλιά ένα από τα σημαντικότερα τρόφιμα διεθνώς. Εκτός όμως από τους πιθανούς κινδύνους για το πάχος, παρέχουν διάφορα οφέλη στον οργανισμό, ως πηγή βιταμινών C και Β, σιδήρου, καλίου, φωσφόρου και μαγνησίου
omorfamistika.gr