tromaktiko: Λευκωσία: Στην τελική ευθεία για τις προαγωγές στο Αστυνομικό Σώμα

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Λευκωσία: Στην τελική ευθεία για τις προαγωγές στο Αστυνομικό Σώμα



Αναρτώνται την άλλη βδομάδα οι βαθμολογίες των υποψηφίων για προαγωγή στην Αστυνομία, ενώ το πρόβλημα που προέκυψε με την αξιολόγηση όσων κατέχουν πτυχία, φαίνεται να ξεπεράστηκε.
Συνολικά αξιολογήθηκαν 1.300 υποψήφιοι για προαγωγή στους βαθμούς του λοχία, υπαστυνόμου και ανώτερου υπαστυνόμου, εκ των οποίων πέραν των 100 διαθέτουν πτυχίο.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης έχει συμπληρώσει το έργο της και αναμένεται ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα δώσει τις βαθμολογίες, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τυχόν ενστάσεις. Ακολούθως η Επιτροπή Ενστάσεων θα τις εξετάσει και αν κρίνει ότι είναι δικαιολογημένες, τότε θα διαφοροποιήσει τις βαθμολογίες. Στη συνέχεια θα ετοιμαστεί ο κατάλογος με τετραπλάσιο αριθμό υποψηφίων απ’ ό,τι οι θέσεις (93 τον αριθμό) και στη συνέχεια θα κληθούν για προσωπική συνέντευξη.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης που απαρτίζεται από τον βοηθό αρχηγό Διοίκησης Δώρο Αχιλλέως και μέλη τους Φίλιππο Βρόντο και Γιώργο Φράγκο, εξέτασε και το θέμα της αξιολόγησης των πτυχίων, αφού σύμφωνα με τον περί προαγωγών κανονισμό, κάθε πτυχιούχος πιστώνεται με 4 μονάδες. Η Επιτροπή αποτάθηκε στον Γεν. Εισαγγελέα, ο οποίος γνωμάτευσε ότι μόνο όσα πτυχία σχετίζονται με τα αστυνομικά καθήκοντα θα «μετρούν» και τα υπόλοιπα δεν θ’ αξιολογούνται.

Επειδή πολλές φορές συμβαίνει ο ένας υποψήφιος να υπερτερεί του άλλου ή να ισοβαθμούν, το πτυχίο κάνει τη διαφορά, με αποτέλεσμα πολλοί να έχουν εξασφαλίσει διπλώματα που είναι όμως εκτός του πεδίου της Αστυνομίας. Σήμερα, υπάρχουν 58 κενές θέσεις λοχιών, 23 υπαστυνόμων και 12 ανώτερων υπαστυνόμων.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!