tromaktiko: Βούλιαξε η κυβέρνηση – σωσίβιο «ζητά» ο πρωθυπουργός από τον Παπούλια

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Βούλιαξε η κυβέρνηση – σωσίβιο «ζητά» ο πρωθυπουργός από τον Παπούλια



Η αποχώρηση Λιάνη και οι φημολογούμενες ανεξαρτητοποιήσεις κι άλλων βουλευτών ανάγκασαν τον πρωθυπουργό να ζητήσει να δει σήμερα το μεσημέρι τον Κάρολο Παπούλια, με το...
ενδεχόμενο των εκλογών να κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή…Η συνέχεια της κυβέρνησης κρέμεται από μια κλωστή ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Συνεργάτες του Μαξίμου έλεγαν χθες το βράδυ πως ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Πρόεδρο για την «κρισιμότητα των στιγμών» και θα του εκθέσει τα πολιτικά και οικονομικά δεδομένα της χώρας, γιατί υπάρχουν πολλές εξελίξεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Στα επιτελεία των κομμάτων υπάρχει προβληματισμός για τις κινήσεις Παπανδρέου και δυσφορία για το ρόλο του Κάρολου Παπούλια.

Στη ΝΔ παρότι δημοσίως δεν το λένε δεν βλέπουν με καλό μάτι αυτά τα σούρτα φέρτα του Παπανδρεόυ στο προεδρικό μέγαρο και περιμένουν από τον Παπούλια να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην επιτρέψει στον πρωθυπουργό «να συνεχίσει τα επικοινωνιακά του παιχνίδια» όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν.

«Τι νόημα έχει κάθε εβδομάδα ο Παπανδρέου να πηγαίνει στον Παπούλια και μετά να συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών; Η λύση είναι εκλογές και μόνο εκλογές» λένε στο Συνασπισμό. Εκλογές ζητά και το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ.

Εκτός από το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών ακούγεται ακόμη ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να ζητήσει από τον Παπούλια να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο με πλειοψηφία 180 βουλευτών, που όμως με δεδομένη την άρνηση του Α. Σαμαρά και των άλλων κομμάτων, οδηγεί και αυτή η περίπτωση σε εκλογές. Επίσης λέγεται ότι μπορεί να ζητήσει νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ή κι ακόμα να τον ενημερώσει ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ανάγκης….
http://www.kentrinews.gr/?p=19600
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!