tromaktiko: Που ακριβώς δεξιωνόταν ο Μίκης; Στα κελιά της Μπουμπουλίνας;

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Που ακριβώς δεξιωνόταν ο Μίκης; Στα κελιά της Μπουμπουλίνας;



Πώς είναι δυνατόν να λέτε ότι άργησε να αντιδράσει ο Μίκης, όταν από τα 15 του, οπότε το έσκασε από το σπίτι του για να καταταγεί στο Αλβανικό Μέτωπο...
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_5613.html) αγωνίζεται γι' αυτόν τον τόπο;
Πώς είναι δυνατόν να μιλάτε για δεξιώσεις όταν έχει περάσει τόσα στα Μακρονήσια, στην Μπουμπουλίνας και σε άλλα "θέρετρα" όπου οι κατά καιρούς δυνάστες αυτού του τόπου τον έστελναν;
Λέτε ότι "είχε απορροφηθεί τα τελευταία χρόνια στα μεγαλεία των συναυλιών του"!

Και με κάνατε να σκεφτώ: Γεννήθηκε το 1925. Από τα 15 του αγωνίζεται (Κατοχή, Εμφύλιος, Φυλακές, Εξορίες, Σύνθεση μουσικών που οδηγούσαν τον Ελληνικό Λαό στην ανάταση, παγκόσμιες περιοδίες με επίκεντρο την Ειρήνη και την Φιλία των Λαών, Ίδρυση Νεολαίας Λαμπράκη, αγώνας εναντίον της δικτατορίας). Ας πούμε ότι η ζωή του έγινε κάπως "φυσιολογική" από το 1975 και μετά. Ναι, πολιτεύτηκε ξανά (με ποιο κόμμα δεν με ενδιαφέρει γιατί ποτέ μου δεν θεώρησα ότι ένα κόμμα μπορεί να τον "χωρέσει" τον Μίκη ) και εξακολούθησε να ασχολείται με την μουσική του.

Το "άργησε" που αναφέρεται ακριβώς ;
Το 1975 ήταν ήδη 50 χρόνων! Θα μπορούσε να αποσυρθεί ακόμα και από την μουσική του και να ξεκουράζεται! Θα μπορούσε και θα είχε το δικαίωμα να δεξιώνεται όποιον θέλει, όπου θέλει, όπως θέλει, όποτε θέλει! 'Ελα που δεν μπορεί! Θα του ζητήσουμε και τα ρέστα;
Τί θα του πούμε; "Εντάξει, Μίκη! Βασανίστηκες, εξορίστηκες, φυλακίστηκες, έγραψες μουσικές που μάς έκαναν γνωστούς σε όλον τον κόσμο, σαν πολύ δεν ασχοληθήκαμε μαζί σου; Είναι δυνατόν να θέλεις να βοηθήσεις την πατρίδα σου και πάλι;"


Και όμως! Από την 1η Δεκεμβρίου δίνει ομιλίες σε όλη την Ελλάδα για το Μνημόνιο και τη Δανειακή Σύμβαση! Το ότι ενδεχομένως εσείς αντιληφθήκατε τώρα τη δράση του αυτή οφείλεται στο ότι τώρα τον θυμήθηκαν τα ΜΜΕ, γιατί τώρα είδαν την απήχηση του κινήματός του. Ήταν ο πρώτος (τουλάχιστον εγώ δεν θυμάμαι άλλον) που αποκάλυψε από κοινού με τον κ. Κασσιμάτη τους απεχθείς όρους της Δανειακής Σύμβασης! Και προφανώς δεν το έκανε επειδή βαρέθηκε τις δεξιώσεις και τις συναυλίες αλλά γιατί για άλλη μία φορά δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς! Δεν μπορούσε να μείνει σιωπηλός!


Και έρχονται τώρα κάποιοι, στην ένατη δεκαετία της ζωής του, να του προσάψουν ότι άργησε!
ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΑΩ ΕΥΘΕΩΣ: Εσείς πόσων ετών είσαστε; Τί ακριβώς έχετε κάνει προς όφελος αυτού του τόπου;

Όταν και αν απαντήσετε -με ειλικρίνεια- αυτά τα ερωτήματα, να ζητήσετε πάλι εξηγήσεις από τον Μίκη. (Αφήστε που φαίνεται και τέτοιος άνθρωπος, που δεν αποκλείεται να σάς ζητήσει και συγνώμη!)

Σχετικά τώρα με τη φράση σας:"Δυστυχώς (δεν ξέρω για ποιόν) είστε σε μία ηλικία όπου δεν μπορείτε να σταθείτε μπροστάρης σε έναν αγώνα για το μέλλον, γιατί δεν έχετε μέλλον", πρέπει να είναι η πιο άστοχη φράση που έχω διαβάσει στο διαδίκτυο! (Μόνο ο Πάγκαλος τα λέει αυτά! Μήπως τον κάνετε παρέα;)
Διότι πρώτον είναι απερίγραπτη αγένεια να το λες αυτό σε κάποιον, πόσο μάλλον σε έναν ηλικιωμένο άνθρωπο!
Και δεύτερον , και κυριότερον, διότι αναφέρεσαι στον διασημότερο παγκοσμίως εν ζωή Έλληνα! Το παράδειγμα της ζωής του θα αναθρέψει γενιές και γενιές Ελλήνων, όσο για τη μουσική του ήδη διδάσκεται στα ωδεία όλου του κόσμου! Ξέρετε πόσες δεκαετίες θα κάνει να "πεθάνει" ο Μίκης;
Αλίμονο σε αυτούς που λένε ότι "αγωνίζονται" για τη ζωή μας, που όχι μέλλον δεν έχουν αλλά από τώρα δεν μπορούν να ζήσουν γιατί φοβούνται να κυκλοφορήσουν ακόμα και στο πεζοδρόμιο της Βο(υ)λής!

Να προσέχουμε τί λέμε λοιπόν!

Αναγνώστρια
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!