tromaktiko: Αριστερή λωρίδα

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Αριστερή λωρίδα



Επιτρέψτε μου να πω και εγώ την άποψη μου για το χάλι στους δρόμους και την καταστρατήγηση της έννοιας –αριστερή λωρίδα-.

Μετακινούμαι λογω εργασίας και διαβίωσης στο εθνικο δίκτυο και στην αττική οδό, οδηγοι πραγματικά δεν παίζονται, το τι βλέπω καθε μερα δεν περιγράφεται.
Δυστυχως τα περισσότερα σαινια αγνοουν την σημασία της αριστερης λωρίδας ή το πιθανότερο δεν την έμαθαν ποτέ. Σέρνονται με 60-100 στην μεσαία και αριστερή αδιαφορώντας για την μοναξια της δεξιας λωρίδας και αδιαφορώντας για το πρόβλημα που δημιουργουν πισω τους, μιας και εκτος απο τους κομπλεξικους που το κανουν συνειδητα, ειναι στον κοσμο τους.
Και για την μεν ανυπαρκτη ΕΟ Κορινθου-Πατρων να τους δώσω λιγο δικιο, αφου δεξια λωριδα απλα δεν υπάρχει, αλλα σε δρόμους με δυο και τρεις κανονικες λωρίδες είναι απαράδεκτο να εμποδίζεις τους αλλους που θελουν να κινηθουν ταχυτερα με την χοντρογελοία δικαιολογία οτι πας με το όριο. Καλα κανεις και το σέβομαι, αλλα δεν θα σου πεσει η μυτη αν παραμερίσεις για λιγα δευτερόλεπτα να περασει ο αλλος που ισως εχει και σοβαρό λογο να παει καπου συντομα. Δεν ειναι τυχαιο οτι στους ευρωπαικους αυτοκινητοδρομους υπαρχει ελαχιστο οριο ταχυτητας για καθε λωριδα με βαρια προστιμα για οποιους εμποδιζουν την κυκλοφορία, αλλα τι ξερουν οι Ευρωπαίοι απο αυτα;; Το γεγονος οτι εχουν λιγοτερα ατυχηματα σε δρομους χωρις ορια ταχυτητας ειναι λογω τυχης και βοηθειας του αγιου Σουλπικιου.
Για το χαλι στην αττικη οδο τι να πρωτοπώ?? Η επικοινωνια σε αλλη διασταση. Θελεις κυρακατινα η εσυ κυρμπουμπη να μιλας στο κινητο σου ?? Το σεβομαι  , να δεχτω οτι σαν νεοελληνας που εισαι αγνοεις την ύπαρξη της συσκευουλας που λεγεται μπλου τουθ, πηγαινε δεξια τουλαχιστον και ασε μας να παμε στη δουλια μας, διάφορα επαγγελματικα φορτωμενα η οχι που με πεισμα προσπαθουν να περασουν τον αλλο επαγγελματια που σερνεται φορτωμενος με 60, και ολοι απο πισω να περιμενουν για χιλιομετρα την ολοκληρωση της προσπερασης, αλλα ολα τα λεφτα ειναι οι προβολεις ομιχλης, μερα νυχτα, χειμωνα καλοκαιρι. Οι προβολεις ομιχλης εκει σε εναν δρομο ασφαλη με την καλυτερη φωταγωγηση να δειχνουν την μακακια που τους δερνει η να παιρνουν τα τουνελ σαν το χαρο στο σκοταδι και ας υπαρχει πινακιδα που να λεει αναψτε φωτα, αλλα αυτοι ξερουν καλυτερα. Και φυσικα απο τις ανωτερω συμπεριφορες το κερασακι ειναι η κατηγορια των αγανακτισμενων εγκληματιων που προσπερνουν με 200 απο την δεξια λωριδα η ακομα χειροτερα απο την ΛΕΑ . Συμπερασμα???? Και λιγοι σκοτωνονται σε σχεση με την ασχετοσυνη που τους δερνει, προφανως επειδη εχουμε περισσοτερους αγιους και τυχη.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!