tromaktiko: Βάλτε μυαλό πριν να είναι αργά!

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Βάλτε μυαλό πριν να είναι αργά!



Πάψτε να ασχολείστε όλοι με τους δημοσίους υπαλλήλους και με το δημόσιο. Σας βάζουν στο τρυπάκι ώστε να βρουν την νομιμοποίηση από τους πολίτες των πωλήσεων των λεγόμενων φιλέτων που έρχονται. Δείτε ότι σε όλες τις χώρες που πήγε το ΔΝΤ έγιναν ακριβώς τα ίδια πράγματα με απώτερο σκοπό το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Τον έλεγχο με άλλα λόγια του κρατικού πλούτου από τις λεγόμενες αγορές μιας χούφτας ανθρώπων. Μάλιστα όσες χώρες προχώρησαν στις πωλήσεις που τους υπέδειξαν οι λεγόμενες αγορές ή «ανεξάρτητες επιτροπές ιδιωτικοποίησεων» όχι μόνο ξεχρέωσαν αλλά οδηγήθηκαν σε πτώχευση και πλήρη απαξίωση. Ο δε λαός βίωσε απιστευτη φτώχεια. Δεν υποστηρίζω ότι το δημόσιο θα πρέπει να συνεχίσει να είναι αναποτελεσματικό και ανοργάνωτο με ένα καπελωμένο και ελεγχόμενο συνδικαλιστικό κίνημα. Άλλο αυτό όμως κι άλλο να ξεπουλήσω την εθνική περιουσία. Τα κόμματα με το τρόπο που δουλεύουν αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα και από τον πραγματικό αντικειμενικό στόχο. Δείτε τι γίνεται στην παιδεία. Το πρόβλημα δεν είναι αν την σημερινή εποχή ιδρυθούν ή όχι ιδιωτικά πανεπιστήμια, μια μάχη εκ των πραγμάτων χαμένη, αλλά να δοθούν χρήματα ώστε τα δημόσιια να παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης εφάμιλλες ή και καλύτερες των καλύτερων ιδιωτικών πανεπιστημίων. Με αυτό τον τρόπο το φοιτητικό κίνημα διασπάται με αποτέλεσμα η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση να απαξιώνεται, να μην είναι τόσο δωρεάν. Αποκτούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια μια απίστευη δυναμική παίζοντας το παιχνίδι κάποιων που θέλουν να ελέγχουν μέσα από αυτά ποιοι και με ποιες αξίες θα διοικήσουν τον κόσμο.

Δεν βλέπετε την κοροϊδία;; Μιλά ο πρωθυπουργός για πανεθνική προσπάθεια, σωστά διαβάσατε χρησιμοποίησε τον όρο «εθνική», αυτός που έβγαλε από όλα τα υπουργεία αυτήν την λέξη. Είναι ο ίδιος που επιθυμεί μια παγκόσμια διακυβέρνηση μια παγκόσμια οικονομία. Είναι ό ίδιος που θα έδινε στο γείτονα του ένα κομμάτι από το χωράφι του προκειμένου να κοιμάται ήσυχα (αρκεί βέβαια να μην μιλάμε για την δική του περιουσία).

Τα βάζετε με την εκκλησία. Παρατήρησα ότι όσοι την βρίζετε δεν έχετε καμία σχέση με αυτήν και το κυριότερο δεν έχετε κανένα στοιχείο για να αποδείξετε αυτά που λέτε. Ότι δηλαδή δεν παράγει κοινωνικό έργο κι ότι έχει μια περιουσία που μπορεί να καλύψει μέρος του δανείου της χώρας!!! Θα περίμενα από όλους αυτούς μια σοβαρότερη αντιμετώπιση ενός θεσμού που στηρίζει τον φτωχό, τον άστεγο, τον άρρωστο ιδιαίτερα αυτήν την εποχή που οι παγκόσμια νεοφιλελεύθερη πρακτική οδηγεί στην απαξίωση οποιασδήποτε κοινωνικής πολιτικής. Άλλο ο εντοπισμός αστοχιών, οι παρατηρήσεις για καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία κι άλλο η ισοπέδωση και η κακόβουλη κομπλεξική απαξίωση.

Δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι η καλύτερη τακτική της ισοπέδωσης και υποδούλωσης ενός λαού είναι η διχόνοια, η απαξίωση των θεσμών του, η οικονομική του καταστροφή. Δεν ήταν βλάκας ο Θουκυδίδης που μίλαγε για το ομόθρησκο και το ομόγλωσσο ή αργότερο το νεοελληνικό και χιλιοχρησιμοποιημένο, ανάλογα με το συμφέρον των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, φασιστικών ή «δημοκρατικών», το «πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια». Δεν είναι τυχαίο που σας πιπιλάνε όλη την ημέρα το μυαλό με τα αδιαμφισβήτητα επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων, ενώ την ίδια στιγμή σας αποκρύπτουν τον τεράστιο πολιτισμό του βυζαντίου. Ποιός από σας γνωρίζει ότι η Αγία Σοφία είναι ένα από τα επτά αρχιτεκτονικά θαύματα του κόσμου;;; Γιατί δεν λένε ότι στο βυζάντιο της ορθοδοξίας ανθούσαν οι επιστήμες ενώ την ίδια στιγμή στην «πολιτισμένη» Ευρώπη επικρατούσε το σκοτάδι του μεσαίωνα;;;Γιατί δεν λένε ότι πολλοί σπουδαίοι ιστορικοί, ξένοι και Έλληνες, πιστεύουν και αποδεικνύουν ότι ο ελληνισμός έχει συνέχεια Αρχαίος, Βυζαντινός, νεοελληνικός;;;

Βάλτε μυαλό, βγείτε στις πλατείες και απαξιώστε ένα πολιτικό σύστημα που τα έχει κάνει πλακάκια με τις λεγόμενες αγορές. Βάλτε μυαλό πριν να είναι αργά.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!