tromaktiko: Το κίνημα των "Αγανακτισμένων" άρχισε να φέρνει αποτελέσματα

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Το κίνημα των "Αγανακτισμένων" άρχισε να φέρνει αποτελέσματα



Το πολιτικό σκηνικό της χώρας τρίζει. Ποιος πιστεύει ότι τα τελευταία ραγδαία γεγονότα θα είχαν γίνει αν απουσίαζαν οι καθημερινές...
διαδηλώσεις των ανθρώπων στο Σύνταγμα και τις άλλες πόλεις;
Ποιος πιστεύει ότι θα είχαν παραιτηθεί Πολιτικοί; Ότι θα είχαν αποσταλεί εξώδικα μαζικά;

Όσοι από εσάς κάθεστε ακόμα στον καναπέ αμέτοχοι και κρίνετε τις καταστάσεις είτε θετικά είτε αρνητικά πρέπει να ξέρετε ότι ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΟΛΎΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ όσον αφορά στα τελευταία γεγονότα.
Αντίθετα, το κίνημα των "Αγανακτισμένων", αν μη τι άλλο, έχει προσφέρει σε πολύ κόσμο ΕΛΠΙΔΑ.

Τους καρπούς του κινήματος τους διαισθάνομαι και κάθε φορά που κατεβαίνω στην πλατεία. Κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει. Κάτι πολύ ουσιαστικό. Είναι η συμπεριφορά των ανθρώπων.
Βλέπεις ανθρώπους χαμογελαστούς. Ακόμα και μετά τα καπνογόνα τους έβλεπα. Και ήμουν ένας από αυτούς. Βλέπεις ανθρώπους ευγενικούς. Φέρονται με κάποια τολμώ να πω τρυφερότητα προς τον πλησίον. Αλήθεια, πόσο έλειψε αυτό από την ελληνική κοινωνία;
Βλέπεις ανθρώπους να συνεισφέρουν παραμερίζοντας το εγώ τους. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ανθρώπινη αλυσίδα που για πάνω από μια ώρα μετέφερε νερό από το συντριβάνι, χέρι με χέρι με μπουκαλάκια του μισού λίτρου, σε μια προσπάθεια να πλύνει την πλατεία και τους γύρω δρόμους από τα χημικά και τη βρώμα των ΜΑΤατζήδων και των μπαχαλάκηδων.

Όλες αυτές τις εικόνες δεν θα μου τις πάρει ποτέ κανένας. Ακόμα και αν τελειώσουν όλα αυτά και κάποια στιγμή γυρίσουμε στις παλιότερες συνήθειές μας, θα με συνοδεύουν για πάντα δίνοντάς μου την ελπίδα.

Να είμαστε καλά όλοι στις πλατείες και να συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε ενωτικά και συλλογικά μέχρι "Ταραχή να πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα να υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου".

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!