tromaktiko: Οι εκλογές στην ΠΟΕΣΥ και η σημασία τους για την ΕΣΠΗΤ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Οι εκλογές στην ΠΟΕΣΥ και η σημασία τους για την ΕΣΠΗΤ



Αγαπητοί συνάδελφοι
Σε λίγες μέρες γίνονται οι εκλογές στην ΕΣΠΗΤ για την ανάδειξη εκπροσώπων στο 6ο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ. Αυτή την περίοδο αποδεικνύεται πόσο σημαντική και αναγκαία να υπάρχουν Ενώσεις που θέλουν και μπορούν να αντισταθούν στην επίθεση για την προστασία των κατακτήσεων του κλάδου, του ρόλου των ΜΜΕ και των θέσεων εργασίας. Σε αυτή την μάχη καθένας οφείλει να δώσει το δυναμικό του παρών, απέναντι σε αντιλήψεις και πρακτικές, που προσπαθούν να εκφυλίσουν κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό μας δικαίωμα.

Επιθυμώ με άλλους συναδέλφους να αγωνιστώ με κοινούς στόχους, σε ένα χώρο που επιδεινώνονται ραγδαία τα προβλήματά μας. Να αντισταθώ στην υποταγή, στην δημηγορία, στον πολιτικαντισμό. Θυμίζω ότι στις περασμένες εκλογές που ήμουν υποψήφιος για την Ελεγκτική Επιτροπή της ΕΣΠΗΤ την πρώτη κιόλας ημέρα των εκλογών απολύθηκα από την εφημερίδα που εργαζόμουν. Παρέμεινα άνεργος μεγάλο διάστημα. Ήταν ένα μήνυμα σε μένα, αλλά και τους συναδέλφους που συγκροτήσαμε τότε την Ενωτική Κίνηση, το οποίο δυο χρόνια μετά έστειλαν, επίσης, με απολύσεις σε άλλους δυο συναδέλφους του Μεικτού. Δεν αφήσαμε αυτό το μήνυμα τότε να περάσει δεν θα το επιτρέψουμε και τώρα. Δεν υποχώρησα και ούτε πρόκειται ποτέ να το κάνω. Αυτή είναι η δική μου απάντηση και της παράταξής μας. Η μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία και η προσεκτική επιλογή στους συνδυασμούς και στα πρόσωπα είναι η δική σου απάντησή.

Μας ενώνουν τα κοινά προβλήματα, που βιώνουμε καθημερινά και η πίστη ότι ο συνδικαλισμός παραμένει χρήσιμος και αποτελεσματικός, αρκεί να του επιστρέψουμε την αξιοπιστία του. Συνταγμένοι στην ανεξάρτητη συνδικαλιστική παράταξη Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων με τις ίδιες ηθικές αρχές, θα προσπαθήσω να δώσω το αγωνιστικό παρών με άλλους συναδέλφους διεκδικώντας να ακουστεί η δική σας φωνή στα όργανα διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών στη Γενική Συνέλευση για την ανάδειξη αντιπροσώπων της στο 6ο Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, που θα γίνουν την Παρασκευή 3 Ιουνίου και το Σάββατο 4 Ιουνίου 2011 στα γραφεία της Ένωσης.


Γιώργος Πολύμερος
Υποψήφιος με την Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!