tromaktiko: "Γυμνές" οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

"Γυμνές" οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας



Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην αποψιλωμένη κι αποδυναμωμένη από...
προσωπικό αστυνομική διεύθυνση της Πρέβεζας, η οποία σύμφωνα με το προ ... τριακονταετίας οργανόγραμμα παρουσιάζει σήμερα μειωμένες κατά 80 οργανικές θέσεις!
Οι τοπικοί συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι σε επιστολή τους προς την πολιτική και τη φυσική ηγεσία, επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι "στην προσπάθεια της η αστυνομία να προλάβει τα αλματώδη βήματα της κοινωνίας και να προλάβει τις σημερινές προκλήσεις, σπασμωδικά επιχείρησε να εκσυγχρονιστεί σχηματίζοντας νέες επιχειρησιακές μονάδες (ΟΠΚΕ-ΔΙΑΣ-ΟΕΠΤΑ κλπ) αντλώντας αστυνομικό προσωπικό από τις ήδη υπάρχουσες κι ασθμαίνουσες από την έλλειψη δυναμικού υπηρεσίες Ασφάλειας και Τάξης".
Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα δεδομένα και όπως διατείνονται οι συντάκτες της επιστολής, "η υπάρχουσα δύναμη με την ελλιπή υλικοτεχνική υποδομή, είναι αδύνατο να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις της συνεχόμενης με ραγδαίους ρυθμούς αύξησης όλων των μορφών της εγκληματικότητας και βίας, όχι αυτής που παρακολουθούμε από την τηλεόραση, αλλά αυτής που βιώνουν οι συμπολίτες μας, οι οικογένειες μας στην καθημερινότητα τους της άλλοτε ήσυχης περιοχής μας".
Όπως σημειώνεται δε, παρατηρείται αδυναμία ανταπόκρισης σε κλήσεις αυξημένου κινδύνου ζωής και περιουσίας παρά του ότι το υπάρχον προσωπικό εξαντλεί όλα τα αποθέματα ζήλου και φιλοτιμίας προκειμένου να συμπαρασταθεί στην αγωνία του πολίτη που απειλείται.
http://blokoteam.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!