tromaktiko: Πάφος: Φωνάζουν στην Παναγιά για κλείσιμο νηπιαγωγείου

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Πάφος: Φωνάζουν στην Παναγιά για κλείσιμο νηπιαγωγείου



Ως το πρώτο στάδιο για το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτηρίων της κοινότητας θεωρούν οι φορείς της Παναγιάς το επικείμενο με τη νέα σχολική χρονιά κλείσιμο του νηπιαγωγείου. Ζητώντας να μην υλοποιηθούν οι σχετικοί σχεδιασμοί, φορείς και κάτοικοι της...
Παναγιάς επισημαίνουν ότι τόσο η απόσταση της κοινότητας από τα αστικά κέντρα όσο και η εξυπηρέτηση κοινοτήτων με πρακτικά προβλήματα πρόσβασης σε άλλες περιοχές, καθιστούν αναγκαία τη λειτουργία των τοπικών εκπαιδευτηρίων.

Οι φορείς της Παναγιάς υποστηρίζουν ότι μετά το νηπιαγωγείο θα επακολουθήσει το κλείσιμο του Δημοτικού και του Γυμνασίου της Παναγιάς, πράγμα -επισημαίνουν- που ήδη συζητείται δημοσίως τα τελευταία χρόνια από τους αρμόδιους φορείς.

Τους σχεδιασμούς αυτούς, καθώς και την απόφαση για κλείσιμο του νηπιαγωγείου καταγγέλλει ο βουλευτής Πάφου της ΕΔΕΚ Φειδίας Σαρίκας, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στην περιοχή. Ο κ. Σαρίκας είχε επαφές με την κοινοτική Αρχή και κατοίκους της Παναγιάς, όπως επίσης και με τις γειτονικές κοινότητες Ασπρογιάς και Κανναβιούς.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας να μην προχωρήσει σε αποφάσεις κλεισίματος εκπαιδευτηρίων, επισημαίνοντας τις ιδιαιτερότητες της ορεινής και απομακρυσμένης αυτής περιοχής.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!