tromaktiko: Σήμερα παίρνει το "στέμμα" του ΔΝΤ η Λαγκάρντ

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Σήμερα παίρνει το "στέμμα" του ΔΝΤ η Λαγκάρντ



Το συμβούλιο της διοίκησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συνέρχεται σήμερα για να εξετάσει τις υποψηφιότητες για τη θέση του γενικού διευθυντή και... είναι πιθανόν να κάνει αμέσως την επιλογή ανάμεσα στην Γαλλίδα, Κριστίν Λαγκάρντ και τον Μεξικανό, Αγκουστίν Κάρστενς.

Η συνεδρίαση του συμβουλίου είναι προγραμματισμένη για τις 17.00 ώρα Ελλάδος.

Τα 24 μέλη του συμβουλίου, 23 άνδρες και μία γυναίκα, θα πρέπει να επιλέξουν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη τον αντικαταστάτη του Ντομινίκ Στρος-Καν , "με συναίνεση", και εάν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, με ψηφοφορία.

Η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, κέρδισε χθες τη σημαντική για τη διαδικασία επιλογής υποστήριξη της Κίνας, γεγονός που φέρνει στα δέκα τα μέλη του συμβουλίου διοίκησης που τάσσονται υπέρ της ανάδειξής της σε επικεφαλής του ΔΝΤ, μαζί με τους επτά εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και εκείνους της Αιγύπτου και του Τόγκο.

Απέναντί της, ο Αγκουστίν Κάρστενς υπολογίζει στην υποστήριξη του Μεξικού και των εκπροσώπων της Αργεντινής, της Αυστραλίας της Βραζιλίας και του Καναδά.

Οι δύο χώρες που διαθέτουν τον μεγαλύτερο αριθμό μελών στο συμβούλιο της διοίκησης, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιαπωνία, δεν έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους προς κάποιον από τους δύο υποψηφίους.

Όμως ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ άφησε να εννοηθεί χθες ότι η επιλογή είναι πιθανόν να γίνει ήδη από σήμερα υπέρ της Κριστίν Λαγκάρντ. "Είμαι βέβαιος ότι βλέπουμε να αναδεικνύεται κάποιος που διαθέτει ισχυρή υποστήριξη", είπε χαρακτηριστικά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!