tromaktiko: "Με εγκύκλιο του Υπουργείου καταργείται η αξιοκρατία στην ΕΒΟ Αιγίου"

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

"Με εγκύκλιο του Υπουργείου καταργείται η αξιοκρατία στην ΕΒΟ Αιγίου"



Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την πρόταση των ΕΑΣ για το οργανόγραμμα που ζητήθηκε βάση του Νόμου 3891/2010. Η Κυβερνητική Διοίκηση ακόμη και τώρα στην δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία αντί να δρα τεχνοκρατικά και με γνώμονα το...
 συμφέρον της εταιρείας μεθοδεύει παραγκωνισμούς άξιων μη αρεστών στελεχών ενώ παράλληλα προωθεί σε προνομιούχες θέσεις αρεστά κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Μπεκίρης κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή και στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζητά από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας την άμεση ευθυγράμμιση της διοίκησης με την νομιμότητα και την αναθεώρηση όλου αυτού του φαύλου σχεδιασμού που επιχειρεί .

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής

«Με την εγκύκλιο 773/1014/19.05.2011 η εποπτευόμενη σας εταιρεία ΕΑΣ εμφάνισε ένα οργανόγραμμα – τερατούργημα ,για την δημιουργία του οποίου, καταστρατηγήθηκαν νόμοι ,τους οποίους εσείς οι ίδιοι ψηφίσατε προ ολίγων μηνών .

Αναλυτικά : στον νόμο 3891/2010, στον οποίο υπάγεται η ΕΑΣ (από τα άρθρα 15 έως 21) , προβλέπεται «κατάρτιση Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας που περιλαμβάνει ,τουλάχιστον τα προβλεπόμενα στο άρθρο 4 παρ. 2 του ν. 3429/2005» σύμφωνα με το οποίο πρέπει:

1. Να υπάρξουν διαδικασίες αξιολόγησης της απόδοσης των διευθυντικών στελεχών της εταιρείας.

2. Να περιγραφούν τα καθήκοντα των θέσεων ευθύνης και να προσδιορισθούν οι απαιτήσεις των θέσεων (προσοντολόγιο).

3. Να προκηρυχθούν οι θέσεις ευθύνης ώστε να εφαρμοστεί στην πράξη η αρχή της ισοτιμίας.

Με λίγα λόγια όφειλε η Διοίκηση να ακολουθήσει διαδικασίες πλήρους και ευρείας διαφάνειας. Σημειωτέον ότι τα ανωτέρω περιγράφονται και στον ισχύοντα κανονισμό εργασίας των ΕΑΣ.

Αντί αυτών δημιουργήθηκε αρχικά ένα οργανόγραμμα κενό ονομάτων και κατόπιν προφανώς , μετά από «εσωκομματικές διαβουλεύσεις» , οι θέσεις του οργανογράμματος καλύφθηκαν από ημετέρους αγνοώντας επιδεικτικά όλες τις προϋποθέσεις του νόμου .

Το αποτέλεσμα είναι αποθεωτικό για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση (συμπεριλαμβανομένων συνδικαλιστών) εις βάρος πτυχιούχων ΤΕΙ, ΑΕΙ , και κατόχους ακόμη διδακτορικών (που ως δια μαγείας «εξαφανίσθηκαν»)

Με ποιά κριτήρια επιστήμονες καταξιωμένοι με 25ετή και πλέον προσφορά στην εταιρεία «εξαφανίστηκαν» και τις θέσεις τους κατέλαβαν άνθρωποι με ανύπαρκτα τυπικά τουλάχιστον προσόντα.

Αν έχετε αμφιβολία ζητήστε τα τυπικά προσόντα αυτών που απώλεσαν θέσεις ευθύνης και τα όμοια αυτών που τοποθετήθηκαν σε θέσεις ευθύνης.

Η κυβέρνηση οφείλει να εγκαλέσει την διοίκηση των ΕΑΣ για τα ατοπήματα που διέπραξε με την δημιουργία αυτού του οργανογράμματος, που όμοιο του δεν αποτολμήθηκε ούτε στα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80 , με τους πανίσχυρους τότε πράσινους συνδικαλιστές. Να αποσύρουν το οργανόγραμμα, που δημιουργεί τεράστια προβλήματα ηθικής τάξης και εύρυθμης λειτουργίας της ψυχορραγούσας εταιρείας και να προχωρήσουν στην εξ αρχής σύνταξη νέου λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τις επιταγές του νόμου.

Κατόπιν των ανωτέρω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος υπουργός: Γιατί δεν εφαρμόσατε τον νόμο στην πολύπαθη αυτή ΔΕΚΟ; Ποιοι είναι οι στόχοι με τις αλλαγές του οργανογράμματος , τη στιγμή κατά την οποία «εξαφανίσατε» στελέχη με πτυχία ΑΕΙ και σε μερικές περιπτώσεις και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και τις θέσεις τους κατέλαβαν απόφοιτοι Δημοτικού (πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης) οι οποίοι δεν έχουν το γνωστικό πεδίο που απαιτεί η θέση; Γιατί τα ΕΑΣ δεν κατέθεσαν τα οικονομικά στοιχεία του μηνός Απριλίου , ως όφειλαν; Μήπως η διοίκηση εκτός από επικίνδυνη είναι και ανίκανη; Αληθεύει ότι υπήρξε παραίτηση υπαλλήλου από τη θέση που του ανατέθηκε με το νέο οργανόγραμμα καθώς δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις ευθύνες που του δόθηκαν;»

thebest.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!