tromaktiko: Συμπλοκές και ξύλο μεταξύ Αστυνομίας και ομάδας νεαρών στην Αγία Νάπα

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Συμπλοκές και ξύλο μεταξύ Αστυνομίας και ομάδας νεαρών στην Αγία Νάπα



Φωτογραφία αρχείου.Δέκα άτομα, έξι Ελληνοκύπριοι και τέσσερις αλλοδαποί, συνέλαβε η Αστυνομία στην Αγία Νάπα τη Δευτέρα το βράδυ, ύστερα από άγρια συμπλοκή που είχαν με άνδρες της Αντιτρομοκρατικής μονάδας της Δύναμης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία  είκοσι λεπτά πριν τις 11 το βράδυ, μια ομάδα 20 περίπου νεαρών ατόμων βρισκόταν σε κεντρική λεωφόρο της Αγίας Νάπας συμπεριφερόμενη οχλαγωγικά και με προκλητικό τρόπο σε καταστηματάρχες και πολίτες γεγονός που καταγγέλθηκε στην Αστυνομία.

Στην περιοχή έσπευσαν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ομάδας που ανέκοψαν στην Αγία Νάπα για έλεγχο την ομάδα των 20 ατόμων. Κατά την ανακοπή, ορισμένοι από τους νεαρούς επιτέθηκαν και εξύβρισαν τα αστυνομικά όργανα για να αποφύγουν τον έλεγχο. Ακολούθησε άγρια συμπλοκή μεταξύ των ατόμων αυτών και των αστυνομικών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, Γιώργο Οικονόμου, από τα μέλη της Δύναμης «ασκήθηκε η ανάλογη, υπό τις περιστάσεις βία, και συνελήφθησαν 10 άτομα, έξι Ελληνοκύπριοι και τέσσερις αλλοδαποί (δύο Βούλγαροι, ένας Ούγγρος και ένας Σύρος) ηλικίας μεταξύ 29 και 47 ετών». Κατά τη συμπλοκή, ένας αστυφύλακας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου έτυχε των πρώτων βοηθειών και απελύθη.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή των νεαρών, «έξι πτυσσόμενα μεταλλικά ρόπαλα και δύο σπρέι εκκένωσης επιβλαβών αερίων».

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι οι δέκα συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, «όπου και κατηγορήθηκαν για τα αδικήματα της παρεμπόδισης αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους, αντίστασης κατά της νόμιμης σύλληψης, κοινής επίθεσης, κατοχής επιθετικών οργάνων και σπρέι εκκένωσης επιβλαβών αερίων, δημόσιας εξύβρισης και απειλής βιαιοπραγίας».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, «η Αστυνομία ολοκλήρωσε τις έρευνες και εξετάσεις για την υπόθεση η οποία συμπληρώθηκε και αναμένεται ότι στο Δικαστήριο θα οριστεί ημερομηνία για έναρξη της δίκης στο σύντομο μέλλον».

Πρόσθεσε ακόμα ότι οι έλεγχοι της Αστυνομίας με σκοπό την πάταξη της οποιασδήποτε παρανομίας θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!