tromaktiko: Οι δύο όψεις της πρότασης του Ζαγοράκη στον Βρύζα

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Οι δύο όψεις της πρότασης του Ζαγοράκη στον Βρύζα



Ο Ζήσης Βρύζας θεωρείται το απόλυτο φαβορί για να αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό, αλλά τελικά πόσο φαβορί μπορεί να είναι; Ο Θοδωρής Ζαγοράκης μπήκε στη μέση για να... ξαναφέρει στην Τούμπα τον βοηθό πλέον του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική Ελλάδας και τα ΠΑΟΚτζίδικα συναισθήματα μπήκαν στο... παιχνίδι.Το "τριφύλλι" προσφέρει στον Ζήση Βρύζα τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, την ίδια ώρα που ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ του ζήτησε να γυρίσει στην ομάδα αναλαμβάνοντας χρέη αντιπροέδρου και εν λευκώ την ομάδα.

Και εδώ αρχίζει το ζουμί της υπόθεσης! Ο Ζήσης Βρύζας αποτελεί έναν από τους ανθρώπους που συνέβαλαν τα μέγιστα τα τρία τελευταία χρόνια προκειμένου ο ΠΑΟΚ να γίνει πρωταγωνιστής στην Ελλάδα και να προσθέσει στο... σεντούκι του την φετινή πορεία στην Ευρώπη. Κυρίως, όμως, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο μεταγραφικό κομμάτι καθώς στον ΠΑΟΚ κατάφερε να φέρει μεταξύ άλλων καλών παικτών, τους Πάμπλο Κοντρέρας, Πάμπλο Γκαρσία και Ζλάταν Μουσλίμοβιτς που συνεχίζουν να αποτελούν στυλοβάτες της ομάδας.

Από τον ΠΑΟΚ αποχώρησε μαζί με τον Φερνάντο Σάντος, όπου και ανέλαβαν τις τύχες της Εθνικής ομάδας. Ο τελευταίος επέλεξε να συνεχίζει την προπονητική του καριέρα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καθώς πίστευε ότι δεν είχε να προσφέρει κάτι παραπάνω στον "Δικέφαλο" του Βορρά.

Αντίθετα είναι τα συναισθήματα για τον Ζήση Βρύζα, ο οποίος αποχώρησε πιστεύοντας ότι ο ρόλος του στον ΠΑΟΚ πέρασε σε δεύτερο ρόλο. Υπήρξαν πολλές διαφωνίες με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, αλλά το θέμα του τεχνικού το περσινό καλοκαίρι αποτέλεσε και την σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι. Ο Βρύζας θεωρούσε ως ιδανικό αντικαταστάτη του Σάντος τον Πορτογάλο, Ζόρζε Κόστα αλλά τελικά πέρασε το... χατίρι του "Ζαγόρ". Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ήθελε και τελικά πήρε τον Μάριο Μπερέτα αλλά η έλλειψη πειθαρχίας στα αποδυτήρια και οι πειραματισμοί του Ιταλού τον οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου μόλις 23 μέρες μετά την έναρξη της συνεργασίας του.

Ενα σημαντικό σημείο, όπου ο Βρύζας δικαιώθηκε απόλυτα, την ίδια ώρα που η επιλογή του Ζαγοράκη ήταν εντελώς αποτυχημένη. Λίγο καιρό μετά την αποχώρηση του Βρύζα από τον ΠΑΟΚ, διεύρρευσαν κάποιες φήμες που ανέφεραν ότι ο Βρύζας επιδιώκει να επιστρέψει στην ομάδα εκθρονίζοντας υπογείως τον Ζαγοράκη.

Τελικά, το συγκεκριμένο σενάριο εντάχθηκε στις φήμες! Ωστόσο, όπως μας ανέφεραν άνθρωποι που σχετίζονται με τον ΠΑΟΚ, ο Θοδωρής Ζαγοράκης επιδιώκει και συνεχίζει να μην τα πηγαίνει καλά με τον βοηθό του Σάντος και η πρόταση που του κατέθεσε έχει δύο όψεις.

1) Θέλει να δείξει στον κόσμο του ΠΑΟΚ ότι έκανα τα αδύνατα δυνατά να φέρει πίσω τον Βρύζα, προσφέροντας μια θέση με περισσότερη εξουσία από ότι είχε στο παρελθόν...

2) Ο Θοδωρής Ζαγοράκης γνωρίζει ότι ο Ζήσης Βρύζας έχει ήδη προφορική συμφωνία με τον Παναθηναϊκό και θέλει να αποδείξει στον κόσμο ότι τελικά δεν είναι όσο ΠΑΟΚτζής δείχνει... Ειδάλλως θα επέλεγε την επιστροφή του στην ομάδα που υποτίθεται ότι αγαπά!

Δύο όψεις που σίγουρα γεννούν ερωτηματικά, αλλά σε περίπτωση που ο Ζήσης Βρύζας επιλέξει να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό, τότε αυτόματα θα γίνει... κόκκινο πανί στον κόσμο του ΠΑΟΚ!


http://www.balla.gr/?v=2&dbt=0&aid=9536
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!