tromaktiko: Ο σωσίας του Λένιν

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ο σωσίας του Λένιν



Ο Σεργκέι Σολοβιόφ οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα έπειτα από το τηλεφώνημα ενός πλανόδιου μικροπωλητή που υποστήριξε ότι "ταπεινώθηκε" από τον σωσία του Λένιν, εξηγεί ο ενημερωτικός ιστότοπος Lifenews.ru.
Στο αστυνομικό τμήμα, ο Λένιν κατηγορήθηκε επίσης ότι...
 εκστόμισε "χυδαιότητες" σε μια πλανόδια πωλήτρια εικόνων και άλλων θρησκευτικών συμβόλων, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε, σύμφωνα με τον Lifenews.ru.

Στα προβλήματά του με τους αστυνομικούς, είχε την αμέριστη υποστήριξη του σωσία του Νικολάου του 2ου, του Βίκτορ Τσεπκάσοφ, ο οποίος συνελήφθη επίσης.

Ο τελευταίος πρότεινε μάλιστα στους αστυνομικούς να τον τουφεκίσουν μπροστά από το κτίριο του αστυνομικού τμήματος - ένας υπαινιγμός για το φόνο του τελευταίου τσάρου της Ρωσίας, στις 17 Ιουλίου 1918, από την Τσεκά, την πολιτική αστυνομία του Λένιν.

Οι δύο άνδρες εργάζονται παρέα εδώ και εννέα χρόνια στην είσοδο της Κόκκινης Πλατείας και κερδίζουν τη ζωή τους φωτογραφιζόμενοι με τους τουρίστες.

Όμως σύμφωνα με τον Νικόλαο τον 2ο, οι αστυνομικοί έχουν επιχειρήσει πολλές φορές να τους συλλάβουν, δήθεν επειδή εκστομίζουν χυδαιότητες, αλλά στην πραγματικότητα επειδή το δίδυμο αρνείται να τους δίνει φιλοδωρήματα, όπως κάνουν ορισμένοι πλανόδιοι μικροπωλητές στις παρυφές της Κόκκινης Πλατείας.

"Είναι πολύ απλό, (οι αστυνομικοί) θέλουν να πάρουν το φόρο τους, αλλά εμείς αρνούμαστε να πληρώσουμε", εξήγησε στο Lifenews.ru.

"Έναντι αντιτίμου αντάξιου του προλεταριάτου, 100 ρούβλια (2,5 ευρώ), φωτογραφιζόμαστε και διηγούμαστε την ιστορία της χώρας μας" στους τουρίστες, πρόσθεσε.

Όταν οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, ο «Λένιν» υπέστη κρίση υπέρτασης και απομακρύνθηκε από παραϊατρικό προσωπικό για να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες. Η δίκη του σωσία πατέρα της επανάστασης των μπολσεβίκων αναβλήθηκε

news247.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!