tromaktiko: Προτάσεις για την απαλλαγή από το χρέος

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Προτάσεις για την απαλλαγή από το χρέος



Καταρχήν δυσκολεύομαι να καταλάβω πως με την σημερινή πολιτική που ακολουθείται θα μπορέσουμε να έχουμε μια ισχυρή οικονομία.
Πως συνεχίζοντας να παίρνουμε δάνεια φτάνοντας σε 2 χρόνια τα 400 δις συν το χρέος των ιδιωτών και έχοντας ξεπουλήσει ότι αξίζει σε τιμές ευκαιρίας, με την ανεργία να αυξάνεται, την Ελληνική επιχείρηση να καταρρέει, πως λοιπόν θα έχουμε μια ισχυρή οικονομία;;; Ποιος μου λέει ότι όταν οι δανειστές τοκογλύφοι «εταίροι μας» πάρουν ότι έχουν βάλει στο μάτι θα πάψουν να μας χρηματοδοτούν;;; Πως θα ανταπεξέλθουμε σε εκείνη την δύσκολη στιγμή όντας αποδυναμωμένοι;;; Ποιες θα είναι οι αντιστάσεις μας όταν θα έχουμε ξεπουληθεί;;;

Παρόλο που δεν ανήκω στον αριστερό χώρο ομολογώ ότι χθες που άκουσα την κυρία Κανέλλη, σε ένα πράγμα, είχε δίκιο. Δεν πρέπει να αναγνωρίσουμε το χρέος. Είναι ένα απεχθές χρέος. Έχω λοιπόν τις πιο κάτω προτάσεις.


1) Άμεση υλοποίηση των προτάσεων του Σαμαρά ειδικά αυτών που θα έχουν άμεση επίπτωση στα έσοδα του κράτους (δεν υπάρχει λόγος να τις ξαναγράψω).

2) Άμεσος έλεγχος στα οικονομικά των κομμάτων. Να βρούμε ποιος τα χρηματοδοτεί και να τους κάνουμε τις φορολογικές τους δηλώσεις φύλλο και φτερό. Έχω την εντύπωση ότι θα βρούμε πολλά λαβράκια.

3) Άμεσος έλεγχος των οικονομικών, των συμβάσεων δανειων όλων των ΜΜΕ.

4) Άμεσος έλεγχος των φορολογικών δηλώσεων όλων των ατόμων που έχουν κάποιας μορφής εξουσία.

5) Άμεσος έλεγχος όσων μετέφεραν χρήματα εκτός της χώρας τα τελευταία δυο χρόνια. Όποιος δεν μπορέσει να τα δικαιολογήσει να κατάσχεται το 50% του ποσού και να επιστρέφει στα ταμεία του κράτους.

6) Άμεσος έλεγχος όλων αυτών που τα τεκμήρια διαβίωσης είναι μεγαλύτερα από το εισόδημα που δηλώνουν. Οι ποινές να είναι αυστηρότατες.

7) Άμεσο κλείσιμο των οργανισμών που δεν χρειάζονται. Οι εργαζόμενοι σε αυτούς αντί να απολυθούν φορτώνοντας το δημόσιο με ένα τεράστιο βραχυπρόθεσμο κόστος (αποζημιώσεις. Επίδομα ανεργίας), στερώντας από την αγορά παράλληλα κάποια δις, να εκπαιδευτούν και να βγουν στην αγορά κάνοντας ελέγχους. Οι άνθρωποι που θα κάνουν αυτοί την δουλειά θα έχουν γνωστοποιήσει πριν τα περιουσιακά τους στοιχεία, την οικονομική τους κατάσταση την δική τους και των συγγενών τους έως του δευτέρου βαθμού. Θα γίνεται ετήσιος έλεγχος της οικονομικής τους κατάστασης. Οποιαδήποτε δωρεά, αγορά συναλλαγή μεγάλης αξίας να υπόκεινται η οικονομική κατάσταση των εμπλεκόμενων μερών σε πλήρη έλεγχο. Όποιος πιαστεί να κάνει περιουσία να αντιμετωπίζει αυστηρότατες ποινές. Να έχουν την πλήρη υποστήριξη της αστυνομίας ώστε να μην φοβούνται να μπουν πχ σε νυχτερινά κέντρα.

8) Άμεσος έλεγχος όλων των συμβάσεων που έχει υπογράψει το δημόσιο έως και σήμερα. Για παράδειγμα κι αν αληθεύουν αυτά που ακούγονται για την γερμανική hochtif το ποσό το 3 δις που «έφαγαν» στην πλάτη μου είναι ένα τεράστιο ποσό. Σχεδόν το μισό από τα 7 δις που είναι το πρωτογενές έλλειμμα..

9) Αναδιοργάνωση του δημοσίου, εξορθολογισμός των αμοιβών, περιορισμός των μαϊμού υπερωριών, εξεύρεση αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Τέρμα τα ρουσφέτια. Τέρμα η πελατειακή σχέση πολιτκών πολιτών.

10) Κίνητρα για επενδύσεις. Για παράδειγμα επιχειρήσεις που δεν είναι ανταγωνιστικές των ελληνικών να έχουν δικαίωμα να επενδύσουν στην χώρα μας με απαλλαγή φόρων και φπα για τα επόμενα 20 χρόνια, αρκεί να προσλάβουν και να εκπαιδεύσουν Έλληνες εργαζόμενους.

11) Συνεργασία με τις τράπεζες για την απαλλαγή ή την σημαντική ελάφρυνση των δανείων των νοικοκυριών με ταυτόχρονη μείωση της φορολογίας των τραπεζών και αύξηση των εισφορών των ευεργετημένων δανειοληπτών. Έτσι θα περισσέψει χρήμα για την εσωτερική κατανάλωση με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για τα έσοδα του κράτους χωρίς να χάσει το κράτος έσοδα. Όσοι δανειολήπτες θα δεχθούν την υπαγωγή τους σε αυτή την ρύθμιση να υποστούν εξονυχιστικό έλεγχο της οικονομικής τους κατάστασης και των συγγενών πρώτου βαθμού για τα τελευταία πέντε χρόνια. Όποιος μπει στην ρύθμιση και πέσει σε φορολογική παράβαση να υποστεί αυστηρότατες ποινές.

12) Χρησιμοποίηση των ΜΜΕ και της δύναμης που αυτά έχουν στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης όχι για την συνέχιση της κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας-πληροφορησης προκειμένου να διαφυλάξουν συμφέροντα, αλλά για την δημιουργία φορολογικής συνείδησης και κοινωνικής αλληλεγγύης, με ταυτόχρονη αλλαγή της λανθασμένης εντύπωσης που έχουν οι Έλληνες για την ρουφιανιά.

13) Άμεση εξεύρεση επενδυτών για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου. Θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα μεγάλο δάνειο από αυτούς και να τους δώσουμε την εκμετάλλευση για τα επόμενα 10 χρόνια. Τα ποσά που θα πάρουμε να πάνε στην εξόφληση προμηθευτών μας και στην αγορά αυτών που η χώρα χρειάζεται για την υγεία της, την παιδεία της, την άμυνα της σε καλύτερες τιμές αφού η εξόφληση θα είναι άμεση. Δεν γνωρίζω αν αληθεύει ότι είχαμε μια τέτοια πρόταση από βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, πριν μπούμε στο ΔΝΤ, με το ποσό του δανείου να φτάνει σε βάθος πενταετίας τα 260 δις!!!!!!!

14) Πιθανή ενοικίαση, για τα επόμενα 10 χρόνια, των ναυπηγείων Σύρου στην Ρωσία με αντάλλαγμα ένα σεβαστό ποσό και την δέσμευση οι εργαζόμενοι σε αυτά να είναι Έλληνες. Πάλι δεν γνωρίζω αν αληθεύει ότι υπήρχε σχετική πρόταση με ένα πολύ σημαντικό ποσό για αντάλλαγμα.

Ξέρετε γιατί δεν γίνονται όλα αυτά;; Για τον απλό λόγο ότι όλοι είναι μια κλίκα που τρώει από τα δανεικά, δεν νοιάζεται για την χώρα και τους απλούς πολίτες της, βάζοντας τους τελευταίους να πληρώσουν την δική τους καλοπέραση. Τα ασημικά δεν πρέπει να πουληθούν. Να ενοικιαστούν για κάποια χρόνια με την ρητή δέσμευση ότι σε περίπτωση πολέμου για παράδειγμα κουμάντο θα κάνει αποκλειστικά το κράτος.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!