tromaktiko: Απάντηση σε: "Πανελλαδικών απολογισμός"

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Απάντηση σε: "Πανελλαδικών απολογισμός"



Αφορά http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_440.html
Καταρχάς πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
Δεν μπορείς έτσι απλά από κάθε κατεύθυνση να πας σε όποια σχολή θέλεις, εκτός αν είσαι έτοιμος να θυσιάσεις πολλά μόρια εξαιτίας των μαθημάτων βαρύτητας. Έτσι δοκίμασε να πας από τεχνολογική σε μια σχολή ιατρικής. Σχεδόν απίθανο. Κάθε κατεύθυνση έχει και την ομάδα σχολών της, οπότε τα θέματα είναι σχεδόν κοινά για όλους.

Και ναι υπάρχουν σχολές που μπορείς να πας και από άλλες κατευθύνσεις, αλλά εσύ που τόσο πολύ εκθειάζεις τις Δέσμες θα έπρεπε να ξέρεις ότι και εκεί υπήρχαν κοινές σχολές, που π.χ. μπορούσες να πας είτε από την πρώτη δέσμη, που ήταν η "δύσκολη", είτε από την τέταρτη που ήταν η "εύκολη". Και μάλιστα για να δούμε πόσο "αξιοκρατικό" ήταν εκείνο το σύστημα, να τονίσω ότι ακόμα και ίδια μαθήματα όπως "μαθηματικά", δεν ήταν κοινά για 1η και 4η δέσμη.

Αποκλίσεις ανάμεσα σε βαθμολογητές υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν όσο βαθμολογούν άνθρωποι. Πως δηλαδή θα βαθμολογήσεις μια έκθεση 100% αντικειμενικά; Γι' αυτό μπαίνουν 2 βαθμολογητές, γι' αυτό αν υπάρχει μεγάλη διαφορά μπαίνει και τρίτος.. Παρεμπιπτόντως βαθμολογητές υπήρχαν και στις δέσμες.

Και κάτι ακόμα για τις "φοβερές" δέσμες... Θα γνωρίζεις ότι μπορούσες να κρατήσεις τον βαθμό ενός μαθήματος που έγραψες καλά και να δώσεις επόμενη χρονιά μόνο τα υπόλοιπα (2 ή 3). Αυτό είναι αξιοκρατικό; Οι δέσμες είχαν κάποια θετικά αλλά σε γενικές γραμμές δεν ήταν σε καμία των περιπτώσεων περισσότερο αξιοκρατικές από το σημερινό σύστημα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!