tromaktiko: Περί Αγανακτισμένων

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Περί Αγανακτισμένων



Αγαπητοί φίλοι
Μας έχουν βάλει στο γαϊτανάκι της αλληλοφαγωμάρας και χορεύουμε όλοι...
Δημόσιοι υπάλληλοι ,ελεύθεροι επαγγελματίες ,ιδιωτικοί υπάλληλοι ,αγρότες κ.α. κατηγορούμε ο ένας τον άλλο χωρίς δεύτερη σκέψη ,με εγωισμό, με ελαφρότητα, ημιμάθεια ,με ζήλεια ,με γενικεύσεις και ισοπεδώσεις .
Υπάρχουν κακοί δημόσιοι υπάλληλοι; υπάρχουν . Όμως αυτό σημαίνει να καταργηθούν όλοι οι υπάλληλοι ;να μην υπάρχουν κρατικές υπηρεσίες; Σχολεία; Νοσοκομεία; Υπουργεία ;
Στον ιδιωτικό τομέα να σβήσουν τα επαγγέλματα επειδή κάποιοι από αυτόν δεν πληρώνουν φόρους ,εισφορές, κλέβουν το ΦΠΑ δεν πληρώνουν τις εισφορές των υπαλλήλων τους ,ούτε τους πληρώνουν τις νόμιμες αυξήσεις, τα επιδόματα που δικαιούνται ; ή επειδή πουλάνε νοθευμένα ,ληγμένα ; ή αισχροκερδούν ;
(Έχουν παραπληροφορήσει και κοιμίσει τον κόσμο.Π.χ. ποιός σας είπε ότι μόνο οι δημ.υπάλληλοι παίρνουν εφάπαξ ; Υπάρχουν και ιδιωτικοί υπάλληλοι που το παίρνουν (ξενοδοχοϋπάλληλοι κ.α.) όσοι τέλος πάντων έχουν συμφωνήσει να τους γίνονται κρατήσεις για τον σκοπό αυτόν και παρεμπιπτόντως μέχρι τα τελευταία χρόνια τα εκμεταλλευόταν οι τράπεζες, με 0%από τα ταμεία, και χρηματοδοτούσαν τους ιδιώτες και τελικά πόσα χάθηκαν στο χρηματιστήριο.)
Λείπει τελείως ο σεβασμός, η αναγνώριση στον κάθε εργαζόμενο ,σε κάθε επάγγελμα σε κάθε άνθρωπο που προσπαθεί να δουλέψει ,να κάνει οικογένεια και να την ζήσει αξιοπρεπώς .Απαιτούμε από τους άλλους να μας εξυπηρετήσουν άμεσα παρακάμπτοντας όλους αλλά όταν έρθει η στιγμή να ενεργήσουμε εμείς τους «γράφουμε» κανονικά ή έχουμε απαίτηση να κάνουμε διάλειμμα εμείς αλλά όχι οι άλλοι .Ας προσπαθήσουμε για αρχή τουλάχιστον να κάνει ο καθένας σωστά την δουλειά του , το αυτονόητο .Είναι αυτονόητο να δουλεύει ο δημ.υπάλληλος ευσυνείδητα χωρίς ‚ φακελάκι αλλά και ο άλλος να μην προσπαθεί να τον εξαγοράσει. Δεν χρειάζεται να ζητάει κάποιος απόδειξη όταν ο άλλος έχει υποχρέωση να την εκδίδει και να την δίνει στον πελάτη.
Όλοι φάγαμε το τυράκι και δεν είδαμε την φάκα.
Και η φάκα είναι αυτό που ζούμε τώρα .Και στην φάκα μας έβαλαν αυτοί που που διαχειρίζονται την κρίση, με απώτερο σκοπό να μας εξοντώσουν και να μας κατεβάσουν στο επίπεδο των τριτοκοσμικών χωρών για να εξασφαλίσουν δούλους ,και όχι εργαζόμενους με πλαίσιο της εργατικής νομοθεσίας ,σε μια χώρα που θα τους ανήκει, που θα εκμεταλλεύονται όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές ενεργείας, αγροτική παραγωγή ,τουρισμό, εργασία ,τις περιουσίες μας μέσω εξαγοράς τραπεζών που κατέχουν τα δάνεια μας και γενικά ότι παράγουμε θα το παράγουμε για αυτούς, οι οποίοι όμως όσο περνά ο καιρός τόσο πιο πολύ φανερώνονται και ότι μόνο για το καλό μας δεν νοιάζονται ,απεναντίας μάλιστα.
Συνεχώς ,με αυτήν την οικονομική πολιτική μπαίνουμε όλο και πιο βαθειά στο αδιέξοδο και σε λίγο δεν θα υπάρχει επιστροφή, θα τα χάσουμε όλα, τα πάντα.

Είναι τώρα ευκαιρία να τους αντιμετωπίσουμε όλοι ενωμένοι αφήνοντας πίσω το παρελθόν ,τα λάθη ,τους εγωισμούς , τις μεμψιμοιρίες ;
Να ελπίζουμε σήμερα;

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!