tromaktiko: Συνομιλίες Χριστόφια - Λαμπρινίδη για το Κυπριακό

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Συνομιλίες Χριστόφια - Λαμπρινίδη για το Κυπριακό



Συνομιλίες Χριστόφια - Λαμπρινίδη για το ΚυπριακόΗ Κύπρος και το Κυπριακό συνιστούν κορυφαία προτεραιότητα για την ελληνική Κυβέρνηση, υπογράμμισε ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Σταύρος Λαμπρινίδης, ο οποίος σήμερα, μια μέρα μετά την...
ανάληψη των καθηκόντων του, πραγματοποίησε ταξίδι "αστραπή" στην Κύπρο.
Το μεσημέρι ο Έλληνας υπουργός παρακάθισε σε γεύμα με τον πρόεδρο Χριστόφια στην εξοχική κατοικία του. Ο Κύπριος πρόεδρος ενημέρωσε τον κ. Λαμπρινίδη για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό και για την επικείμενη συνάντηση του στη Γενεύη με τον γ.γ. του ΟΗΕ και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.
Η συζήτηση για το κυπριακό συνεχίστηκε το απόγευμα στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου ο κ. Λαμπρινίδης είχε συνομιλίες με τον με τον ομόλογο του Μάρκο Κυπριανού. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.
Μετά τις συνομιλίες ο κ. Λαμπρινίδης δήλωσε ότι βρίσκεται στην Κύπρο με συγκίνηση και αίσθημα ευθύνης. Η επίσκεψη αυτή, είπε, γίνεται όχι μόνο για λόγους συμβολικούς, αλλά και για λόγους ουσιαστικούς, την ενημέρωση τον συντονισμό και την ουσιαστική συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου. Ο δικός μου στόχος, τόνισε, είναι να γίνει ακόμη πιο δυνατή . Επίσης, σημείωσε ότι στη συνεργασία αυτή δεν αλλάζει η πολιτική, όταν αλλάζουν οι υπουργοί.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!