tromaktiko: ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ



Τα κομπιούτερ μένουν για λίγο κλειστά. Τα επαγγελματικά τηλέφωνα μειώνονται, το ρεπορτάζ μπορεί να περιμένει. Οι κάσκες βγαίνουν από το κεφάλι, τα θέματα «παγώνουν» στις μονταζιέρες...
Σαφώς υπάρχει και η έντονη επικαιρότητα, αλλά ο ανασχηματισμός ας μην μας απασχολήσει περισσότερο και το άγχος είναι ευκαιρία να το βάλουμε προσωρινά στην άκρη.
Πώς μπορούν να συμβούν όλα αυτά που (μεταφορικά και με χιουμοριστική διάθεση) περιγράφουμε για τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης; Με τη θαυμάσια ψυχαγωγία, που τους προσφέρει από αύριο το πρωί, στην αίθουσα πινγκ πονγκ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, το ατομικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης για τους ανθρώπους των Μ.Μ.Ε.!

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών διοργανώνουν από κοινού τους αγώνες αυτό το Σαββατοκύριακο (18-19/06) και περιμένουν δεκάδες φίλους του αθλήματος για να επιδοθούν σε θαυμάσια σωματική άσκηση με τη μικρή ρακέτα και παράλληλα να γνωρίσουν καλύτερα το άθλημα. Υλοποιείται έτσι μία ακόμα πρωτοβουλία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο πλαίσιο του προγράμματος, που εφαρμόζει με δραστηριότητες σε διάφορες κοινωνικές ομάδες και ευχή όλων είναι να πετύχει από κάθε πλευρά το εγχείρημα ώστε να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια.

Βασική προϋπόθεση αποτελεί η απήχηση της προσπάθειας και πράγματι, το τουρνουά, που αφορά όσους με οποιοδήποτε τρόπο εργάζονται στον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο, έχει προκαλέσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 108 και μπορεί αρκετοί συνάδελφοι να έχουν ενημερώσει ότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν θα βρουν τελικά τον χρόνο να δώσουν το «παρών», ωστόσο έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι τόσος κόσμος εξέφρασε την επιθυμία ν' αγωνιστεί και να θυμηθεί τη μικρή ή μεγαλύτερη σχέση του με το πινγκ πονγκ!

Καταγράφηκαν 85 δηλώσεις συμμετοχής στην κατηγορία των ανδρών, 12 στην κατηγορία των γυναικών και 11 στην ειδική κατηγορία των νυν και πρώην αθλητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ορισμένες δηλώσεις προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και την Πάτρα, ενώ δήλωσαν και δύο παλιές αθλήτριες, οι οποίες θα ενταχθούν στην κατηγορία των γυναικών.

Πάνω από τα αγωνιστικά τραπέζια θα.λύσουν τις διαφορές τους δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, παρουσιαστές, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι και άλλοι εργαζόμενοι από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, από πολιτικές, αθλητικές και οικονομικές εφημερίδες, από ειδησεογραφικά και φωτογραφικά πρακτορεία, από περιοδικά, ιστοσελίδες κ.α..
Ο Π.Σ.Α.Τ. ΒΡΑΒΕΥΕΙ Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α. ΚΑΙ ΚΡΕΑΝΓΚΑ
Στις 9 το πρωί του Σαββάτου γίνεται επί των παρόντων η κλήρωση των γκρουπ στις απλές κατηγορίες ανδρών και γυναικών και το αγωνιστικό πρόγραμμα υπολογίζεται ν' αρχίσει γύρω στις 09:45. Στις 12 αύριο το μεσημέρι θα υπάρξει μικρή διακοπή στη ροή των αγώνων για τις δύο βραβεύσεις, που έχει προγραμματίσει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών. Ο Π.Σ.Α.Τ. θα τιμήσει τον φετινό κάτοχο του Ευρωπαϊκού ΤΟΠ 12 Καλλίνικο Κρεάνγκα για την ανεκτίμητη προσφορά του στην επιτραπέζια αντισφαίριση, όπως και το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., στο πρόσωπο του προέδρου Μανώλη Κολυμπάδη, για το έργο της. Στη διάρκεια της παραμονής του στην αίθουσα STAG o Κρεάνγκα θα είναι φυσικά στη διάθεση των εκπροσώπων του Τύπου.

Παρακάτω αναφέρουμε και πάλι όλες οι τελευταίες πληροφορίες-οδηγίες για το event με τη σημείωση ότι η άνεση του χώρου επιτρέπει στους αθλούμενους να φέρουν στο ΣΕΦ και τις οικογένειές τους:

* Οι συμμετέχοντες στις απλές κατηγορίες ανδρών και γυναικών πρέπει να βρίσκονται στην ομοσπονδιακή αίθουσα του ΣΕΦ το αργότερο έως τις 09:00, καθώς εκείνη την ώρα έχει προγραμματιστεί να γίνει επί των παρόντων η κλήρωση των γκρουπ. Όποιος καθυστερεί στη μετάβαση και δεν μπορεί να φτάσει εγκαίρως, μπορεί να ενημερώσει τον Γιάννη Φάκαρο στο τηλέφωνο 6974-016302, ώστε να συμπεριληφθεί στην κλήρωση.
* Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα οι συμμετέχοντες να δηλώνουν το όνομά τους στη γραμματεία.
* Η προσέλευση στο στάδιο γίνεται από την είσοδο των αθλητών (δεξιά του πάρκινγκ). Αφού προχωρήσουν λίγα μέτρα οι συμμετέχοντες πηγαίνουν ελαφρώς αριστερά και ευθεία στο τέρμα βρίσκουν την αίθουσα πινγκ πονγκ. Υπάρχει και η κεντρική είσοδος (μπροστά στο πάρκινγκ).
* Οι αγώνες θ' αρχίσουν αμέσως μετά την κλήρωση, γύρω στις 09:45 και περισσότερο ενδεικτικά, ίσως στις αγωνιστικές των γκρουπ να αναγράφονται ωράρια. Ώρα έναρξης αγώνων την Κυριακή 10:00, προτεινόμενη ώρα προσέλευσης 09:30.
* Την ώρα της κλήρωσης οι αθλούμενοι μπορούν να κάνουν την προθέρμανσή τους. Σε ώρα αγώνων θα επιτρέπεται προθέρμανση μόνο εάν είναι σίγουρο ότι τα μπαλάκια δεν θα εμποδίσουν αγωνιζόμενους σε κοντινά τραπέζια.
* Η ειδική κατηγορία των «νυν και πρώην αθλητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης» θ' αρχίσει στις 12:30 και η κλήρωση θα διεξαχθεί στις 12:00.
* Με βάση τις έως τώρα συμμετοχές το βασικό πλάνο για το σύστημα διεξαγωγής είναι:

Πρώτη φάση απλής κατηγορίας ανδρών: Γίνονται από 12 έως 16 γκρουπ των 4ων ή των 3ων αθλητών και οι δύο πρώτοι από το κάθε ένα προκρίνονται στα νοκ άουτ. Τελική φάση: Σχηματίζεται ταμπλό των «32» και μετά από νέα κλήρωση συνεχίζει έτσι μέχρι τον τελικό (16άδα, 8άδα κοκ). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση μειωμένης προσέλευσης σχηματίζονται λιγότερα γκρουπ και ακολουθεί ταμπλό των «16».

Πρώτη φάση απλής κατηγορίας γυναικών: Δύο γκρουπ και μέχρι 8 προκρίσεις στο ταμπλό. Τελική φάση: Νοκ άουτ ματς από την 8άδα.

Πρώτη φάση ειδικής κατηγορίας: Δύο γκρουπ και μέχρι 8 προκρίσεις στο ταμπλό. Τελική φάση: Νοκ άουτ ματς από τα προημιτελικά.

* Υπενθυμίζουμε ότι οι αγώνες κρίνονται υπέρ του αθλητή ή της αθλήτριας, που φτάνει πρώτος/η στα τρία (3) νικηφόρα σετ (σύστημα «ο καλύτερος των πέντε σετ»).
* Στην περίπτωση που δεν συμπληρώνονται οι θέσεις των ταμπλό θα υπάρχουν στον 1ο γύρο αγώνες bye για κάποιους από τους νικητές των γκρουπ. Μόνο για την απλή κατηγορία των ανδρών ίσως επιλεχθεί ως εναλλακτική λύση να γίνει κλήρωση ανάμεσα στους αθλητές, που θα έχουν τερματίσει 3οι στα γκρουπ και να συμπληρωθεί το ταμπλό των «32» με τους λεγόμενους lucky losers.
* Αρχικό πλάνο χρονικής διάρκειας αγώνων: Γύρω στη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου ολοκλήρωση των γκρουπ στην απλή κατηγορία ανδρών, που έχει και τις συντριπτικά περισσότερες συμμετοχές. Ακολούθως θα διεξαχθεί ο γύρος των «32». Φάση των γκρουπ μέχρι νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στις γυναίκες. Φάση των γκρουπ στην ειδική κατηγορία αθλητών το αργότερο έως τις 15:00 του Σαββάτου. Την Κυριακή το πρόγραμμα αρχίζει με τον γύρο των «16» στην κατηγορία ανδρών, 8άδες στην κατηγορία γυναικών και στην ειδική κατηγορία. Τελικοί περίπου στις 12:00. Τέλος προγράμματος με απονομές περίπου στις 13:00.
* ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν οι συμμετοχές μειωθούν σημαντικά και υπάρχει η δυνατότητα συντόμευσης του αγωνιστικού προγράμματος, τότε η διοργάνωση θα τελειώσει Σάββατο.
* Σε περίπτωση που προκύψουν ισοβαθμίες σε θέσεις πρόκρισης από τα γκρουπ θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.
* Δεν προβλέπονται αγώνες για τις θέσεις 3-4, επομένως θα είναι δύο οι αθλητές και οι αθλήτριες, που θα πάρουν χάλκινο μετάλλιο.
* Θα τοποθετηθούν από 12 έως 14 τραπέζια.
* Όσοι δεν έχουν δική τους ρακέτα μπορούν να ζητούν από τη γραμματεία και θα την επιστρέφουν μετά τον αγώνα τους. Εννοείται ότι οι ρακέτες στη γραμματεία δεν θα είναι όλες ίδιας ποιότητας.
* Το κυλικείο του σταδίου θα λειτουργήσει κανονικά. Βρίσκεται δεξιά της εισόδου των αθλητών.
* Οι συμμετέχοντες θα φορούν απαραιτήτως αθλητικά ρούχα και αθλητικά παπούτσια (μπορείτε να δείτε ξανά την προκήρυξη του πρωταθλήματος στα σάιτ του ΠΣΑΤ και της ΕΦΟΕπΑ). Προτείνεται στους αθλούμενους να έχουν μαζί τους κι άλλα μπλουζάκια για να αλλάζουν. Η αίθουσα δεν έχει κλιματισμό.
* Όσοι θέλουν να ενημερωθούν για βασικούς κανονισμούς της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, μπορούν να τους δουν στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (στη διεύθυνση www.httf.gr), στην ενότητα «το άθλημα».

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!