tromaktiko: Απάντηση στο: Σκέψεις μια νέας κοπέλας

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Απάντηση στο: Σκέψεις μια νέας κοπέλας



Κοπέλα μου, κατ' αρχήν μην ξαναδείς κανένα δελτίο ειδήσεων. Θα ανοίγεις την τηλεόραση μόνο για να δεις καμιά ταινία!
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_619.html)Τα παπαγαλάκια των ΜΜΑ (Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης) έχουν έντολες να καλλιεργούν κλίμα φόβου και απελπισίας.

Δεν μπορώ να σου αποκαλύψω τις πηγές μου, ούτε και να σου πως ποιος ή τι είμαι. Γνωρίζω κάποια πράγματα εκ των έσω όμως, τέτοια που δεν θ' ακούσεις ποτέ απ' την τηλεόραση κι από κανέναν πληρωμένο μεγαλοδημοσιογράφο, εκδότη, πολιτικό κτλ. Αν θες το ψάχνεις και μόνη σου και προπαντών, μη χάνεις την ελπίδα σου γιατί η Ελλάδα σύντομα θα ανακάμψει σε βαθμό ανέλπιστο. Λυπάμαι, αλλά η θέση μου δεν μου επιτρέπει να πω κάτι παραπάνω στη παρούσα φάση, αρκέσου σε αυτά που θα πω παρακάτω.

Απλώς μας κάνουν ψυχολογικό πόλεμο, εικονικά είναι όλα αυτά, μη δίνεις σημασία! Κάνε ό,τι είναι να κάνεις και μην πέφτεις στην παγίδα τους. Και η Τουρκία είναι μια φούσκα που θα "σκάσει" σε λίγο, καθώς η εν λόγω χώρα εχει πολλούς περιφερειακούς εχθρούς-χώρες και δεν θα της βγει σε καλό η τωρινή συμπεριφορά της. Γενικά, ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. Ο φόβος ανέκαθεν ήταν ανασταλτικός παράγων. Έχε τα μάτια σου και τα αυτιά σου ανοιχτά σε εγρήγορση, αλλά κυρίως ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.

Με βεβαιότητα μπορώ να σου πω οτι ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ", ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ "ΦΩΣ" ΕΚΤΥΦΛΩΤΙΚΟ, ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ, ΟΙ "ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ" ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ, ΤΟ ΛΙΓΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ "ΜΑΧΕΣ" ΣΕ ΥΛΙΚΟ-ΨΥΧΟΝΟΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (εις μάτην όμως). Η Ελλάδα είναι η πιο πλούσια χώρα σε ορυκτό πλούτο (πετρέλαιο, χρυσό, πολύτιμα μέταλλα και ημιπολύτιμους λίθους), ανθρώπινο δυναμικό και σε μια απίστευτη γεωγραφική θέση που ενώνει τρεις ηπείρους με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς γεωστρατηγικών συμφερόντων. Αυτά λιγουρεύονται οι βάρβαροι άρπαγες της Ευρώπης, και όχι μόνο, και μας χρεώνουν για να τους ξεπληρώσουμε "κοψοχρονιά" με τον πλούτο που έχουμε.

Όσον αφορά τώρα το θέμα εξόδου απ' το ευρώ, και βέβαια μας συμφέρει και γι' αυτό ακριβώς όλοι κράζουν να μην βγούμε απ το ευρώ γιατί θα χάσουν τα λεφτά τους και καλά! Τη δραχμή τη φοβούνται! Σκέψου το εξής: πετάμε το ευρώ, κόβουμε δραχμούλα, έστω και υποτιμημένη, κόβουμε τις εισαγωγές (ή τις περιορίζουμε στο ελάχιστο) και αρχίζουμε να εξάγουμε το πετρέλαιό μας (που σε ορισμένες περιοχές αναβλύζει από μόνο τους χωρίς γεώτρηση!!), καθώς επίσης και να παράγουμε ό,τι μπορούμε για να τονωθεί η οικονομία. Πάρ' το χαμπάρι, η Ελλάδα είναι ΑΥΤΑΡΚΗΣ σε όλα τα επίπεδα. Θέλουν να μας κρατάνε δέσμιους του ευρώ για να αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε από αυτούς προϊόντα που στην ουσία μπορούμε να παράγουμε και μόνοι μας, όπως κάναμε κάποτε που κατασκευάζαμε μέχρι και αυτοκίνητα!

Σου παραθέτω κι ένα άρθρο που αφορά το ενδεχόμενο επιστροφής της χώρας μας στη δραχμή και τα πλεονεκτήματα που αυτή θα φέρει. Είναι κάπως μεγάλο, αλλά πίστεψέ με, αξίζει γιατί δίνει μια αρκετά πλήρη εικόνα του τι πραγματικά συμβαίνει και γιατί οι "Μεγάλες Δυνάμεις" τρέμουν, κυριολεκτικά, στην ιδέα μιας Ελλάδας ισχυρής.
Να είσαι πολύ καλά και να είσαι περισσότερο αισιόδοξη... έχεις λόγο!

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!