tromaktiko: Σε απόγνωση βρίσκονται οι εστιάτορες στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Σε απόγνωση βρίσκονται οι εστιάτορες στην ελεύθερη Αμμόχωστο



Το σύστημα των «προπληρωμένων διακοπών με απεριόριστη κατανάλωση φαγητού και ποτών», που εφαρμόζουν και φέτος εκτεταμένα τα ξενοδοχεία στην ελεύθερη Αμμόχωστο, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στα εστιατόρια της περιοχής...
Όπως ανέφεραν εστιάτορες στον «Φ», παρά τον αυξημένο για την εποχή αριθμό τουριστών και κυρίως Ρώσων, εντούτοις η κίνηση στα εστιατόρια και τα υπόλοιπα σημεία πώλησης φαγητού, είναι σημαντικά μειωμένη, σε σημείο που οι ίδιοι να την περιγράφουν ως απογοητευτική. Προβλέπουν, ακόμα, ότι η εικόνα δεν πρόκειται να αλλάξει για την υπόλοιπη θερινή τουριστική περίοδο, ενώ το πρόβλημα γίνεται οξύτερο χρόνο με τον χρόνο.

Ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, Αντώνης Τσόκκος, και πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Αμμοχώστου, σχολιάζοντας το ζήτημα, ανέφερε στον «Φ», πως όντως παρατηρείται κάποιο πρόβλημα στον τομέα της πληρότητας των εστιατορίων. Επεσήμανε, όμως, ότι αυτό το σύστημα διακοπών, εφαρμόζεται πλέον σε πολλά μέρη του κόσμου και η Κύπρος δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση.

Προέτρεψε τους εστιάτορες να προχωρήσουν σταδιακά στην εξιδείκευση και τον πρωτότυπο εμπλουτισμό των εστιατορίων τους για να ελκύουν τουρίστες, οι οποίοι θα έχουν την επιλογή, να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό που δεν προσφέρει το εστιατόριο του ξενοδοχείου τους.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!