tromaktiko: Εξαήμερη κράτηση για τον Τούρκο που καταζητείται για απαγωγή και βιασμό στην Αυστρία

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Εξαήμερη κράτηση για τον Τούρκο που καταζητείται για απαγωγή και βιασμό στην Αυστρία



Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε την Τρίτη διάταγμα εξαήμερης κράτησης εναντίον του Τούρκου Ουνσάρ Τουντσάϊ, 41 χρόνων, ο οποίος καταζητείτο από τις...
Αρχές της Αυστρίας δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης για υπόθεση απαγωγής και βιασμού νεαρής που έγινε στη χώρα το 2001.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου, ανέφερε ότι γύρω στον Απρίλιο του 2011 λήφθηκε αλληλογραφία από τις Αρχές της Αυστρίας σχετικά με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον 41χρονου Τούρκου, ο οποίος καταζητείτο από τις Αρχές της Αυστρίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απαγωγής και βιασμού, αδικήματα που διαπράχθηκαν το 2001 στην Αυστρία».

Από τις Αρχές ασφαλείας είχε παραληφθεί η φωτογραφία του υπόπτου ο οποίος καταζητείτο και μετά από εξετάσεις που έγιναν από την Αστυνομία στην Κύπρο, εντοπίστηκε συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο ανταποκρινόταν στην περιγραφή του καταζητούμενου προσώπου σε διαμέρισμα στη Λάρνακα, είπε.

Πρόσθεσε πως «όταν οι αστυνομικοί προσέγγισαν τον ύποπτο παρουσιάστηκε ως άλλο πρόσωπο, συγκεκριμένα Τουρκοκύπριος, υποδεικνύοντας μάλιστα "τουρκοκυπριακή ταυτότητα" του ψευδοκράτους. Χθες οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας όπου λήφθηκαν τα δακτυλικά του αποτυπώματα και ταυτοποιήθηκε ότι πρόκειται για το άτομο που καταζητείται από τις αυστριακές Αρχές» είπε και σημείωσε ότι «το συγκεκριμένο άτομο συνελήφθηκε δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης για αδικήματα πλαστοπροσωπίας».

Σήμερα, συνέχισε ο κ. Ανδρέου, ο ύποπτος «οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησής του. Από έρευνα που έγινε στην κατοικία του, η Αστυνομία εντόπισε και παρέλαβε τεκμήρια τα οποία έχουν σχέση τόσο με την υπόθεση της πλαστοπροσωπίας όσο και με την υπόθεση για την οποία καταζητείται από τις Αρχές της Αυστρίας».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!