tromaktiko: Σκέψεις μιας νεας κοπέλας

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Σκέψεις μιας νεας κοπέλας



Είμαι 22 χρονών. Μόλις πέρασα στο μεταπτυχιακό και έχω διάφορα σχέδια και όνειρα για την ζωή μου, αλλά αρχίζω να προσγειώνομαι και λέω στον εαυτό μου, ''όλα εις μάτην''...

Επίσης αρχίζω να αποδέχομαι ότι έτυχε να εντάσσομαι σε μια απο τις πιο άτυχες γεννιές και πως θα μείνω άνεργη ίσως και μετά τα 30 μου. Φυσικά ίσως να μην αξιωθώ να δω σύνταξη στη ζωή μου γιατί μπορεί να λιμοκτονήσουμε λόγω ένδειας σε λίγα χρόνια. Επιπλέον, ενώ ονειρεύομαι να κάνω παιδιά και να ολοκληρωθώ σαν ανθρωπος, ίσως και αυτό να μην γίνει ποτέ διότι αυτά που έχω δεν φτάνουν για να ζήσω ούτε εγώ.

Αυτές τις πεσσιμιστικές σκέψεις τις ακούσατε μόλις από ένα 22χρονο κορίτσι και να είστε σίγουροι ότι πολλοί νέοι γεμάτοι νιότι και ζωντάνια, σκέφτονται δυστυχώς και αυτές τις πλευρές. Για την Ελλάδα πλέον κια για τα Ελληνόπουλα τίποτα δεν είναι σίγουρο σε αυτή τη χώρα.

Θέλω όμως, αν με ακούει κάποιος εμπειρογνώμων οικονομολόγος, κοινωνιολόγος, πολιτικός αναλυτής να μου απαντήσει σε κάποια ερωτήματα γιατί πραγματικά βρίσκομαι σε μια σύγχυση σκέψεων με τόσα σενάρια που ακούω καθημερινά για την τύχη αυτής της χώρας.

Στη φάση που βρισκόμαστε τώρα ως χώρα, εκτός από το μνημόνιο ή την πτώχευση υπάρχει και κάποια τρίτη εκδοχή? Μπήκαμε στο ΔΝΤ χωρίς να μας ρωτήσει κανείς, με αποτέλεσμα τώρα που μπήκαμε στο χορό να χορέψουμε. Μας τα παίρνουν οι τοκογλύφοι, μας κάνει εκβιαστικά ό,τι θέλει η Τρόικα και οι ισχυρές χώρες της Ευρώπης. Από την άλλη εάν αρνηθούμε το χρέος και φύγουμε από το ευρώ, τον επόμενο μήνα δεν θα πληρωθεί κανείς, θα πέσει πείνα, θα είμαστε μια χώρα στη μέση του πουθενά, με την Ευρώπη να δρα διπλωματικά και ιδιοτελώς προς την περιουσία της Ελλάδας και την Τουρκία στην καλύτερη και ισχυρότερη φάση της ιστορίας της. Εαν λοιπόν μείνουμε μια χώρα μόνη δεν θα μπορούσε να διεξάγει πόλεμο εναντίον μας όποιο ισχυρό κράτος θέλει? Δεν θα παίζονται παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας σε διεθνές επίπεδο? Σπούδασα ιστορικός και μελετώντας δίαφορες φάσεις της ιστορίας σε ευρωπαικό και διεθνές επίπεδο, διαπίστωσα πως όλα στην παγκόσμια ιστορία είναι διπλωματία και συμφέροντα πολλούς αιώνες τώρα. Τίποτα και κανείς δεν κάνει κάτι για την καλή του την καρδιά.
Το μυαλό μου με οδηγεί εκεί, στην ηθελημένη από τις Μεγάλες Δυνάμεις καταστροφή ή υποδούλωση της Ελλάδας. Το μόνο που θέλω είναι να ακούσω κάτι καλό για αυτή τη χώρα, κάποιος να μου πεί ότι έχω λάθος, να με διαψεύσει και να ανασκευάσει αυτή την άποψη. Θέλω να ακούσω ότι υπάρχει μια μικρή ηλιαχτίδα σε αυτή την άβυσσο που ζούμε, ότι σε ένα κρανίου τόπο φύτρωσε ένα μικρό λουλουδι που μπορεί να ξαναφέρει ζωή. Θέλω να ακούσω και μια τρίτη εκδοχή εκτός από το μνημόνιο ή την πτώχευση. Δεν γνωρίζω οικονομικά και θα ήθελα να ακούσω κάποιες ελπιδοφόρες εκτιμήσεις απο κάποιους εμπειρογνώμονες. Πιστέψτε με όλοι οι 'Ελληνες θέλουμε να ακούσουμε κάτι καλό που θα μας ψυχώσει και θα αναπτερώσει το ηθικό μας. Σκέφτηκα πολλές φορές να φύγω για πάντα στο εξωτερικό μα δεν μπορώ, με πονάει αυτός ο τόπος...

Αναγνώστρια
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!