tromaktiko: Βενιζέλος: Πιάνουμε δουλειά για το νέο φορολογικό

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Βενιζέλος: Πιάνουμε δουλειά για το νέο φορολογικό



Όπως έγινε γνωστό από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η Ελλάδα εντάχθηκε στο γκρουπ της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου που έχουν ήδη... προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις με την Ελβετία για την αντιμετώπιση της δικής τους φοροδιαφυγής. Αυτό – όπως είπε συζητώντας με δημοσιογράφους – έγινε στην τελευταία τηλεδιάσκεψη που είχε με την Ελβετίδα ομόλογό του ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος για την Ελλάδα – και, επιπλέον, για να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία που έχουν αναπτύξει οι άλλες δύο χώρες.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομίας, αμέσως μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού του νόμου θα ξεκινήσει η επεξεργασία του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, με στόχο να παρουσιασθεί το αργότερα τον Σεπτέμβριο. Ο ίδιος ανέφερε ότι δίνει τεράστια σημασία στον ρόλο της επιτροπής που θα συσταθεί και για τον λόγο αυτό σκέφτεται να τεθεί επικεφαλής της.

Επ΄ ευκαιρία, συνεργάτες του που συνομιλούν με θορυβημένους κυβερνητικούς βουλευτές, υπερτονίζουν τις αλλαγές που θα επέλθουν με το νέο φορολογικό, σε μία προσπάθεια να τους «κλείσουν το μάτι» ότι μία σειρά σκληρών μέτρων του Μεσοπρόθεσμου (πχ αύξηση του ΦΠΑ στον χώρο εστίασης) θα αντικατασταθούν πριν καν προλάβουν να εφαρμοστούν.

Οσον αφορά στην έκτακτη εισφορά, ο κ.Βενιζέλος φέρεται να σκέφτεται συμπληρωματική διάταξη για τους πολίτες που εργάζονταν το 2010 (άρα θα κληθούν να πληρώσουν) ωστόσο έμειναν άνεργοι μέσα στο 2011. «Είναι σωστό και δίκαιο να δούμε αυτές τις περιπτώσεις» ήταν η απάντηση σε δημοσιογραφική ερώτηση, με την επισήμανση ότι οι διευκρινίσεις θα δοθούν …πριν σταλούν τα σημειώματα της Εφορίας στους φορολογούμενους.
capital.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!