tromaktiko: Δυναμικές οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Κρήτη

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Δυναμικές οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Κρήτη



Ειρηνικά αλλά και δυναμικά εξέφρασαν την αγανάκτησή και την οργή τους οι χιλιάδες των Κρητικών...
που συμμετείχαν στα απεργιακά συλλαλητήρια τα οποία διοργάνωσαν τα Εργατικά Κέντρα, τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ και οι γραμματείες του ΠΑΜΕ στις πόλεις του νησιού.

Μάλιστα εκατοντάδες δήλωσαν αποφασισμένοι να παραμείνουν στις κεντρικές πλατείες σε Χανιά Ρέθυμνο, Ηράκλειο αλλά και στο Λασίθι, παράλληλα με τους αγανακτισμένους πολίτες που θα παραμείνουν στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Στο Ηράκλειο


Δυναμικό ήταν το παρόν τουλάχιστον 3000 Ηρακλειωτών στις σημερινές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας ενόψει της ψήφισης του μεσοπρόθεσμού. Ήδη από τις 10 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας συγκεντρώθηκαν εκτός από τους «αγανακτισμένους» και μέλη του ΠΑΜΕ, οι οποίοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στην Περιφέρεια και στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Αντίστοιχη απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησε και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και άλλα εργατικά σωματεία στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, μπροστά στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου.
flashnews.gr

Μετά τις ολιγόλεπτες ομιλίες οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν προς την Πλατεία Ελευθερίας όπου ενώθηκαν με τις εκατοντάδες «αγανακτισμένων» και πορεύθηκαν από κοινού μέσω των οδών Δικαιοσύνης, Αγίου Μηνά και Αβέρωφ.

Κατά τη διάρκεια της πορείας κυριάρχησαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της τρόικας ενώ κατά τη «συγχώνευση» των δύο συγκεντρώσεων δεν έλειψαν και συνθήματα κατά των επίσημων εργατικών συνδικάτων.

Στο στόχαστρο των διαδηλωτών βρέθηκαν και πάλι τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην οδό Αβέρωφ. Φτάνοντας από κάτω οι συγκεντρωμένοι πολίτες φώναξαν ρυθμικά κλέφτες – κλέφτες, ενώ δεν έλειψαν και κάποια αβγά, ντομάτες και μπογιές που πετάχτηκαν προς το κτίριο των γραφείων.

Η πορεία κατέληξε και πάλι στην πλατεία Ελευθερίας, όπου μεγάλο μέρος των πολιτών δηλώνει αποφασισμένο να παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το μεσοπρόθεσμο και σε «ανοιχτή γραμμή» με τους χιλιάδες αγανακτισμένους πολίτες στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!