tromaktiko: Λευκωσία: Φωτιά στο σκλαβοπάζαρο

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Λευκωσία: Φωτιά στο σκλαβοπάζαρο



Η «γειτονιά των σκλάβων»στα Κοκκινοχώρια, την οποία αποκάλυψε χθες ο «Φιλελεύθερος», φαίνεται πως αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Πίσω από την άγρια εκμετάλλευση κοινοτικών εργαζομένων σε...
ορισμένες ξενοδοχειακές μονάδες, φαίνεται πως βρίσκονται πειρατικά γραφεία εξευρέσεως εργασίας, που δραστηριοποιούνται σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Η υπουργός Εργασίας, αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έγιναν αποδέκτες πολλών παραπόνων από τις διπλωματικές αποστολές των δύο χωρών, οι οποίες κατάγγειλαν επανειλημμένα τους όρους εργοδότησης και τις συνθήκες διαβίωσης των υπηκόων τους. Όπως πληροφορούμαστε, ενώπιον του αρμόδιου υπουργείου τέθηκαν στοιχεία και ονόματα συγκεκριμένων ξενοδοχειακών μονάδων σε Αμμόχωστο και Πάφο.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες του «Φ», η ειδική πρόξενος της Βουλγαρίας στην Κύπρο για εργασιακά θέματα, παραδέχθηκε ότι «υπάρχει πρόβλημα». Πρόσθεσε ότι «σε πολλές περιπτώσεις η διερεύνηση που κάνουμε δείχνει ότι οι κοινοτικοί εργαζόμενοι είναι θύματα και συγκεκριμένοι εργοδότες υπεύθυνοι για προβλήματα που δημιουργούνται και επηρεάζουν και τις δύο χώρες, την Κύπρο και τη Βουλγαρία».

Χθες πάντως ο δήμαρχος Παραλιμνίου δήλωνε έκπληκτος για το δημοσίευμα του «Φ», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «στην ελεύθερη Αμμόχωστο χθες έπεσε μια πυρηνική βόμβα», ενώ το υπ. Εργασίας ξεκινούσε έρευνα με βάση το ρεπορτάζ. Την ίδια ώρα, οι εκπρόσωποι των συντεχνιών επιβεβαίωναν τις καταγγελίες, ενώ η ΣΕΚ κατήγγειλε ότι έδωσε αντίγραφα των συμβολαίων-πείνας που υπογράφουν οι εργαζόμενοι στο αρμόδιο Υπουργείο.
philenews.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!