tromaktiko: Αυξήσεις σε επιτόκια καταθέσεων και δανείων «έφερε» ο Απρίλιος

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Αυξήσεις σε επιτόκια καταθέσεων και δανείων «έφερε» ο Απρίλιος




Στο 3,88% διαμορφώθηκε το μέσο επιτόκιο προθεσμιακών καταθέσεων έως ένα έτος από νοικοκυριά, αυξημένο κατά 12 μονάδες βάσης σε σχέση με το Μάρτιο του 2011. Ωστόσο, την ανιούσα πήρα και τα επιτόκια των δανείων τον Απρίλιο, με αυτό των στεγαστικών να έχει αυξηθεί μόλις σε ένα μήνα κατά 21 μονάδες βάσης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα...


 στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων είτε είναι κυμαινόμενο είτε σταθερό ενός έτους, άγγιξε το 4,25%. Για δάνεια με σταθερό επιτόκιο από ένα έως πέντε έτη, μειώθηκε οριακά, κατά 6 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 3,80%.

Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια, κατηγορία στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι πιστωτικές, τα ανοικτά δάνεια και οι υπεραναλήψεις, αυξήθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης και έφτασε στο 14,74%.

Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια αυξήθηκε κατά 21 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 7,26%, ενώ το αντίστοιχο των επαγγελματικών δανείων αυξήθηκε κατά 13 μονάδες βάσης, αγγίζοντας το 9,91%. Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό έως 1 έτος παρέμεινε αμετάβλητο στο 6,46% για δάνεια μέχρι 1 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο μέσο επιτόκιο για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ αυξήθηκε κατά 16 μονάδες βάσης στο 5,55%.

Τέλος, το μέσο επιτόκιο καταθέσεων μίας ημέρας, από νοικοκυριά, παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο στο 0,46%

enet.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!