tromaktiko: Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας



Με τη διαπίστωση πως υπάρχει ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα που θα εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της Αθήνας, ολοκληρώθηκε...
χθες Τρίτη 7 Ιουνίου 2011 η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν εκτενώς όλες οι πτυχές του προβλήματος στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας.

Στην εισήγησή της η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Άννα Παπαδημητρίου Τσάτσου ενημέρωσε εκτενώς το Σώμα για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που είχε αναλάβει η Νομαρχία Αθηνών και συνεχίζει η Περιφέρεια Αττικής και υπογράμμισε:

«Πρέπει η πρωτοβουλία που πρόσφατα έχει αναλάβει η πολιτεία να συνεχίσει και να στηριχτεί από την Περιφέρεια, ώστε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα στο μέτρο που μας αναλογεί και ακόμη παραπάνω, ώστε κάποια στιγμή να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την Αθήνα. Όλοι ξέρουμε πως πρέπει να λύσουμε τις αγκυλώσεις του παρελθόντος αφήνοντας κατά μέρος νοοτροπίες που δεν μας οδήγησαν πουθενά. Το να μην μπορούνε δηλαδή ποτέ να συνεννοηθούνε μεταξύ τους δύο υπουργεία ή η τοπική αυτοδιοίκηση αυτό δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά. Εάν προσπαθήσουμε να κάτσουμε σε ένα τραπέζι, βάζοντας ενδεχομένως ως άμεσο σκοπό μια άμεση κοινή νομοθετική πρωτοβουλία για την απάλειψη όλων των δυσκολιών, και, αν αφήσουμε πίσω μας πολιτικούς εγωισμούς, όχι εσύ εγώ, τότε θα μπορούσε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Σε μια συγκυρία που η οικονομική κρίση μαστίζει την χώρα, το τελευταίο που πρέπει να καταρρεύσει είναι η πρωτεύουσά της».

Τόσο οι επικεφαλής των παρατάξεων όσο και οι περιφερειακοί σύμβουλοι στις τοποθετήσεις τους, επεσήμαναν την ανάγκη να ξεπεραστούν τα προβλήματα της συναρμοδιότητας και να αναπτυχθούν ουσιαστικές δράσεις μέσα από τις οποίες θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά όλα τα επιμέρους ζητήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των πολιτών και υποβαθμίζουν το κέντρο οικονομικά εμπορικά και πολιτιστικά το κέντρο της πόλης. Παραβατικότητα, εγκληματικότητα, ανεργία, φτώχεια, παρα-εμπόριο, επαιτεία, πορνεία.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, κλείνοντας τη Συνεδρίαση κατέθεσε στα πρακτικά του Περιφερειακού Συμβουλίου προς ενημέρωση του Σώματος, ολοκληρωμένο φάκελο που περιλαμβάνει καταγραφές, στοιχεία, πορίσματα και αποτελέσματα επαφών και δράσεων που ανέπτυξε τόσο ως Νομάρχης Αθηνών από το 2007 έως το 2010 όσο και ως Περιφερειάρχης Αττικής από τον Ιανουάριο του 2011, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Πρόκειται για υλικό 4 ετών. Προσθέτουμε και τις νέες ιδέες, προτάσεις και παρατηρήσεις που ακούσαμε σήμερα. Και χαίρομαι, γιατί όλοι προσεγγίσατε το πρόβλημα σωστά και ανθρώπινα. Πρέπει να γίνει σαφές πώς δεν χρειάζονται άλλα λόγια, άλλες καταγραφές, άλλη καθυστέρηση. Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας έχει φτάσει στο σημείο μηδέν. Σωστή αντιμετώπιση και ρεαλιστικές λύσεις. Έτσι μόνο θα κερδίσουμε την μάχη της Αθήνας».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!