tromaktiko: Απάντηση στα παράπονα των παιδιών για τα θέματα των πανελληνίων

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Απάντηση στα παράπονα των παιδιών για τα θέματα των πανελληνίων



Διάβασα με πάρα πολύ μεγάλη αγανάκτηση την ανάρτηση αυτή...
Είμαι εκπαιδευτικός με πολλή πείρα στις εξετάσεις.Αγαπητέ αναγνώστη/στρια δεν μπορώ να κατανοήσω με τίποτα την εμπάθεια που διακατέχει το κείμενό σου.
Το γεγονός ότι καθηγητές με πείρα 25 ετών και φροντιστές έκαναν 2,5 ώρες να λύσουν τα θέματα δε σας λέει τίποτα; Οι ανακοινώσεις των μαθηματικών και των φιλολόγων τις διαβάσατε καθόλου;
Πριν μια δεκαετία όλοι οι μαθητές έγραψαν άριστα. Οι βάσεις χτύπησαν κόκκινο τότε. Τι σημαίνει; Ότι εκείνη η φουρνιά των υποψηφίων ήξερε να διαβάζει σωστά και να μελετά άριστα και τα φετινά παιδιά δεν ξέρουν τίποτα.
Σε πληροφορώ τα σημερινά παιδιά είναι πολύ πιο καλά άρτια καταρτισμένα. Για κάθισε να συζητήσεις μαζί τους. Εκεί θα καταλάβεις όχι τις δικές τους αδυναμίες αλλά τις δικές σου.
Ντροπή λοιπόν!!!!
Όσο για τις φετινούς υποψήφιους , μη δίνετε σημασία σε τέτοιου είδους κείμενα. Δυστυχώς θα συναντήσετε πολλά τέτοια άτομα στη ζωή σας. Εσείς προχωράτε με το κεφάλι ψηλά και τις μικρότητες και τους κομπλεξισμούς του καθενός να τις αγνοείτε. Από τέτοια σαλιγκάρια και μυρμήγκια θα συναντήσετε πολλούς. Έτυχε σήμερα να συναντήσετε εδώ μερικούς. Δεν πειράζει. Προχωράτε μπροστά!!!
Γιατί εγώ και ο εν λόγω κύριος/κυρία είμαστε η αιτία με τις επιλογές μας που φτάσαμε την Ελλάδα εδώ που έφτασε. Και καλό θα είναι να ζητήσουμε ένα μεγάλο συγνώμη από εσάς και να σας ευχηθούμε να τα καταφέρετε καλύτερα!!!

Αναγνώστης

-------------------
Είμαι επιτηρήτρια σε πανελλήνιες και με έχει απασχολήσει πολλές φορές το θέμα αν είναι πράγματι αδιάβλητες. Ναι, το θεμα της τουαλετας ειναι παρα πολύ σημαντικό και πρέπει κα υπάρξει κάποιος επίσημος κανονισμός. Κάθε σχολείο προσπαθει να βρει μια φορμουλα για το πως θα αποτρέψει να δει σκονακια ο μαθητης μεσα στην τουαλετα αλλά είναι λίγο λεπτό το θέμα. Έχουμε προσπαθησει με ανοιχτη πορτα(!), με καταγραφη των ονοματων για εκφοβισμο μέχρι ! και να μετραει αριθμούς ο μαθητης φωναχτα για να μην μπορει να απομνημονευσει τιποτα!!! Το θέμα είναι ότι πρέπει να βρεθεί κάτι που να μην δημιουργει ψυχολογική πιεση στα παιδια που πραγματι εχουν αναγκη τουαλετα, αλλά και κάτι που ίσως μετά να μην τραβαει καταγγελιά από υστερικούς γονεις ( περίεργη σωματικη ερευνα κτλ)Προσωπικά πιστεύω ότι το υπουργείο πρέπει να βγάλει επίσημο κανονισμό (και να μην το αφήνει στην έμπνευση του κάθε σχολείου )κατά τον οποίο οι μαθητές που εξέρχονται της αίθουσας να υποχρεούνται σε εξονυχιστικό σωματικό  έλεγχο από καθηγητή του ιδίου φύλου. και έτσι θα λυθεί μια για πάντα το ζήτημα

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!