tromaktiko: Λία Μήτση: “Η πρώτη μου φορά”

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Λία Μήτση: “Η πρώτη μου φορά”



Ήταν 10 Ιουνίου 1990, όταν η Λία Μήτση παραλάμβανε την πλακέτα της νικήτριας ομάδας στην Αίγινα, στο πρώτο τουρνουά γυναικών που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.
Μετά από 21 χρόνια και 6 ημέρες θα γίνει ξανά τουρνουά στην Αίγινα, στον ίδιο χώρο, για την ακρίβεια 100 μέτρα πιο δεξιά στον βραχίονα του κεντρικού λιμανιού του νησιού. Αυτή τη φορά το τουρνουά της Αίγινας, 16-19 Ιουνίου, ανοίγει την αυλαία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Master Beach Volley.
HΛία Μήτση, που συνέδεσε το όνομά της με το άθλημα του καλοκαιριού, θυμάται: “Ήταν η πρώτη φορά που παίζαμε και μάλιστα χωρίς καν να προπονηθούμε. Ήμουν με τη Μαριάνα Καρακώστα και την Αλεξία Ροτσίδου από τον Παναθηναικό και είπαμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας. Ε, από τότε το έγινε η τρέλα μας, αφού περιμέναμε να τελειώσει η περίοδος στο βόλει σάλας για να παίξουμε το καλοκαίρι μπιτς βόλει! Ήταν υπέροχα, πετούσαμε από τη χαρά μας όταν κερδίσαμε και μας χειροκροτούσε ο κόσμος. Η Αίγινα έχει μείνει στην καρδιά μου. Εκεί είχα την πρώτη μου ευχάριστη ανάμνηση από το άθλημα. Και οι πρώτες αγάπες δεν ξεχνιούνται ποτέ”.
Η Λία Μήτση από τότε κέρδισε δεκάδες τουρνουά, αλλά έμεινε με το παράπονο. “Ήμασταν μαζί με την Μπάμπουλι η πρώτη ομάδα στη βαθμολογία, αλλά... βάφτισαν Εθνική ομάδα τις Σφυρή-Καραντάσιου. Δεν έχω τίποτα με τα κορίτσια, αλλά όταν ρωτήσαμε την ομοσπονδία γιατί αυτές και όχι εμείς, μας απάντησαν “δεν είστε Eλληνίδες”. Εγώ όμως τότε ήμουν αρχηγός της Εθνικής ομάδας γυναικών στη σάλα. Βέβαια η Έφη και η Βάσω είχαν χορηγό. Ήταν οι πρώτες που πήγαν σε τουρνουά στο εξωτερικό, στην Ιταλία, κι όταν γύρισαν στην Ελλάδα έφεραν και προπονητή μαζί τους, τον Αμερικανό Τζεφ Αλτζίνα. Από τότε ξέφυγαν. Στον πρώτο αγώνα που παίξαμε μαζί, χάσαμε 2-1. Εφάρμοζαν τότε συστήματα που για εμάς ήταν εντελώς άγνωστα”
Η οργανωτική επιτροπή του τουρνουά της Αίγινας κάλεσε τη Λία Μήτση να την τιμήσει για την προσφορά της στο μπιτς βόλει. “Δυστυχώς φεύγω με την οικογένεια μου για διακοπές και θα είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρω. Να ξέρουν όμως όλοι ότι έχω την Αίγινα και τους Αιγινήτες στην καρδιά μου. Ίσως συναντηθούμε του χρόνου, στο τουρνουά του 2012”.

 “Aegina Master Beach Volley
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!