tromaktiko: Μίκης Θεοδωράκης

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Μίκης Θεοδωράκης



Είμαι ένας από τους αγανακτισμένους πολίτες που παρακολουθώ πολύ στενά τα τελευταία γεγονότα και ιδίως τις τελευταίες έξι ημέρες...
που έχουν εισρεύσει και πλημμυρίσει μεγάλη μάζα και πλήθος πολιτών, ανάμεσα τους μαμάδες ,παιδιά, ηλικιωμένοι και κάθε είδους ηλικία σε όλα τα μέρη της χώρας και κυρίως στο σύνταγμα .Αυτό που μου απέσπασε το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής μου καθώς παρακολουθώ τα γεγονότα και είναι αρκετά αξιόλογο πιστεύω κατά την ταπεινή μου γνώμη να αναφερθεί, ήταν ότι όλοι ήταν ακομμάτιστοι, αχρωμάτιστοι και όλες οι συζητήσεις που αντάλλασσαν κατά την διάρκεια αυτής της ειρηνικής διαδήλωσης , κινούνταν στον ίδιο κύκλο έχοντας την ίδια διεύθυνση, ίδια κατεύθυνση και ίδιο στόχο, γεγονός πρωτοφανές.

Θα ήθελα να αναφερθώ στα τελευταία δημοσιεύματα, συζητήσεις και άρθρα που κάποια από αυτά αναμιγνύονται με το πρόσωπο του κ. Μίκη Θεοδωράκη σχετικά με την αμφισβήτηση της αριστερής του ιδιοτέλειας που τον διακρίνει ,τους αγώνες για τις ανθρωπιστικές αξίες, την αγωνιστική και αντιστασιακή του ικανότητα και ιδιότητα .

Θέλω να πιστεύω πως κάποιοι ίσως να το είχαν σκεφτεί , να το είχαν υποθέσει ή ακόμα και να το περίμεναν ότι κάποια στιγμή και ιδιαίτερα τώρα , κάποιοι θα προσπαθήσουν με διάφορους τρόπους , ενέργειες και μέσα να υποβιβάσουν και να υποβαθμίσουν το έργω αυτού του μεγάλου ΕΛΛΗΝΑ.

Από παλιά ώμος έχουμε διδαχτεί και έχουμε δείγματα από διάφορα ιστορικά γεγονότα ότι σε κάτι τέτοιες παρόμοιες στιγμές , κάποιες ομάδες ανθρώπων (ολιγάριθμοι) στρέφονται εναντίον

σε τέτοιες προσωπικότητες ρίχνοντας βέλη, σαμποτάροντας, υπονομεύοντας και υποσκάπτοντας όλες τις ενέργειες τους ,αλλά δεν θέλω να μπω στο τρυπάκι του να σας εξηγήσω και να προσδιορίσω τους επακριβείς λόγους που οδηγούνται στο να το κάνουν ,τα ωφέλει που θα αποκομίσουν μετά από τέτοιες ενέργειες αλλά και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.
Όπως για παράδειγμα σε μία συζήτηση μας με κάποιο πρόσωπο δεν είναι δυνατόν να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε και να υιοθετήσουμε τις ίδιες ιδέες, προτάσεις , απόψεις και αντιλήψεις , έτσι κι εδώ συμβαίνει κάτι παρόμοιο. Πάντα θα υπάρχουν «αυτοί» που ενεργούν κατά τέτοιο τρόπο.

Μην ρωτάτε το γιατί; Για τον παραπάνω λόγο..

Αυτό που θέλω να τονίσω σε όλους αυτούς που ίσως αγνοούνε είναι πως ο κ. Μίκης Θεοδωράκης αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και μεγαλύτερους έλληνες στην σύγχρονη ιστορία, ψηφίστηκε ως ο 11ος σημαντικότερος έλληνας με τεράστιο έργο που λαμβάνει έντονη δραστηριότητα στην εποχή της δικτατορίας αλλά και της μεταπολίτευσης. Στην εποχή μάλιστα της χούντας (συγκεκριμένα το 1967 ) είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση , έχει πάει στην απομόνωση και έχει φάει του κόσμου το ξύλο για να υπερασπιστεί τα ιδανικά της πατρίδας…

Επίσης την εποχή που κυβέρνηση ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης , ο κ. Μίκης Θεοδωράκης πήρε 2 δις. Δρχ. ως βουλευτής. Αυτά τα χρήματα τα έλαβε διότι πρόσφερε ένα μεγαλειώδες και αξιοθαύμαστο έργο και για κανέναν άλλο λόγο… σε αντίθεση με τους σημερινούς βο(υ)λευτές!!!(απάντηση σε έναν αναγνώστη για τα αυτά τα χρήματα)
Κλείνοντας ,θα ήθελα να σας πω ότι σε ηλικία 85 ετών, συμπαραστέκεται ,είναι αρωγός, δίνει ελπίδα ,κατευθύνει και ξεσηκώνει τον λαό σε αυτό το πολύ δύσκολο κρίσιμο σημείο καμπής του πολιτικοοικονομικού παρασκηνίου προσφέροντας την δικιά του νότα και πινελιά δίνοντας την δική του ελπίδα και κουράγιο..
Σχετικά με αυτούς που αναφέρουν το κ. Μίκη Θεοδωράκη ως αναρχοκομουνιστή απαντάω:
Έλεος πια …,σε μια τέτοια συγκύρια και κατάσταση που βιώνει η χώρα ,αντί να μας διακρίνει μια μεγάλη υπερηφάνεια που ως έλληνες έχουμε τέτοιες προσωπικότητες της τέχνης που έχουν γράψει έργω τεραστίου διαμετρήματος ,εσείς κάθεστε και αναφέρεστε με έναν τρόπο που πραγματικά ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ,δείχνοντας την έντονη δυσαρέσκεια σας κατηγορώντας τον …

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!