tromaktiko: Κατάργηση του "πόθεν έσχες" για την απόκτηση ακινήτου, εισηγείται η κυβέρνηση

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Κατάργηση του "πόθεν έσχες" για την απόκτηση ακινήτου, εισηγείται η κυβέρνηση



Στην απόφαση να καταργηθεί για δύο χρόνια το «πόθεν έσχες» για αγορά κάθε είδους ακινήτου (α΄ κατοικία, δευτερεύουσα ή εξοχική)...
αλλά και για κεφάλαια που προσδοκάται να επενδυθούν στην τουριστική κατοικία εν όψει και της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, έχει καταλήξει η κυβέρνηση. Η συγκεκριμένη απόφαση σηματοδοτεί δύο πράγματα, σε μία προσπάθεια αφενός μεν να διοχετεύουν στην αγορά τεράστια ποσά που σήμερα είναι δεσμευμένα και βρίσκονται σε τραπεζικές θυρίδες στο εσωτερικό και εξωτερικό και αφετέρου να δοθεί μία νέα ισχυρή ώθηση στην αγορά ακινήτων που τα τρία τελευταία χρόνια έχει υποστεί μία πολύ σημαντική καθίζηση, δημιουργώντας κατ΄ επέκταση σωρεία προβλημάτων στο σύνολο της οικονομίας.

Επιπλέον η κυβέρνηση οδηγείται σε αυτή την επιλογή και για έναν πρόσθετο λόγο που έχει πολιτικά χαρακτηριστικά. Προωθώντας αυτή την ρύθμιση επιχειρεί να δώσει ένα σαφές μήνυμα τoυ πως εννοεί τη συναίνεση και τη συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, αφού η πρόταση αυτή συμπεριλαμβάνει στις προτάσεις που έχει δημοσιοποιήσει η Νέα Δημοκρατία στο ανανεωμένο πρόγραμμα της στο Ζάππειο στις αρχές του Μαΐου, υιοθετώντας και προεκτείνοντας παλιότερη πρόταση που είχε υποβληθεί από την πλευρά του ΑΛΣΟ, κάτι που έθιξε αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες ο κ. Καρατζαφέρης. Έτσι η κυβέρνηση σε πολιτικό επίπεδο θα προτάξει το γεγονός πως κάνει αποδεκτή μία πρόταση της αντιπολίτευση και ενδεχομένως θα αφήσει τα δύο κόμματα τις δεξιάς πολυκατοικίας να ερίζουν μεταξύ τους για την πατρότητα της πρότασης.
http://www.dailynews24.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!